#181
 1,421     Bærum     0
Hva gjør jeg når jeg må ha mer enn fem meters lengde på strip'en? Må jeg kjøpe to og kutte den ene? Må jeg ha to drivere for å få dette til å funke, eller kan de kobles på samme driver/strømforsyning hvis den har effekt nok?
Signatur

   #182
 38     0
Hva gjør jeg når jeg må ha mer enn fem meters lengde på strip'en? Må jeg kjøpe to og kutte den ene? Må jeg ha to drivere for å få dette til å funke, eller kan de kobles på samme driver/strømforsyning hvis den har effekt nok?

Ja, du kan fint bruke samme driver på flere LED strips så lenge driveren er kraftig nok. De må parallell kobles.

Skal du ha 10m strips kan du fint sette én driver på midten og dra 5m ut til hver av sidene.

Merk: Det finnes også strips som er lenger enn 5m om du skulle trenge det.
Signatur
   #184
 1,355     0
Inspirerende tråd. Jeg skal selv bygge om stua i 2.etg fra dagens "multibruk" inkl. kinorom til et separat ekstra rom + et dedikert kinorom med bar på 24m2. Det var kona som ville ha bar der Wink Uansett vil vi gjerne ha litt effektbelysning i tillegg til downlights i taket, så jeg tenkte først på RGB-striper montert under bardisken og ved sokkelen for eksempel. Med en slik driver med fjernkontroll som kan stilles inn på å saaaakte bytte farge. Så sakte at man knapt legger merke til det, før rødt plutselig har blitt grønt. Har sett det på barer i utlandet og det er ganske stilig. Noen som kan anbefale passende styring?

Siden både tak og vegger skal byttes tenkte jeg av vi kanskje skulle droppe vanlige taklister og så til en RGB-LED-stripe rundt hele taket også (6,36*3,77m). Altså jevnt rundt hele. Tenkte først på slike skrå profiler med direkte innsyn til diffuser. Disse burde kunne erstatte taklistene, og jeg kan sikkert skråskjære de i hjørnene. De må dog være av en type der diffuseren klipses på, ikke av typen der den skyves inn fra siden.

Men etter litt lesing her virker profiler med indirekte belysning kanskje å være et bedre valg? De 100mm brede så veldig fine ut, men jeg har ingen planer om å bruke 5-sifrede beløp bare på alu-profiler. Må evt. finne et rimeligere alternativ. Vi skal ha smart-panel eller tilsvarende på veggene så en type som har en stort nok flens (bør være minst 13mm) mot veggen slik at smart-panel (skygge skrå) kan settes opptil hadde vært optimal. Om platene monteres først og profilen settes inntil blir det jo "hull" ved hver fordypning i platene. Evt. må jeg prøve å montere profilene såpass langt fra veggen at en mindre flens holder men det blir en noe vanskeligere montering.

Taket blir slike MDF-panelbord i 169mm bredde, også skygge skrå. Profilen bør ha en kant som kan ligge under disse. Må lekte ned med sløyfer eller lignende men det er neppe problematisk.

Ulempen jeg ser med de fleste profiler er at de er så forbannet korte. 1m betyr svært mange skjøter, der man må vært svært nøyaktig for å få det pent. Ville sterkt foretrukket minimum 2m lengder og gjerne ennå lengre. I tillegg må profilene være lakkerte matt hvite.

Noen tanker om passende produkter? Trenger som sagt kun RGB på LED-stripene, antar 24V er det greieste å gå for for å slippe for mange matepunkter (blir jo ca. 20 meter lengde så jeg vil tro mating på 2 punkter holder (2x5m ut fra hvert punkt). Driveren bør kunne styre både disse 20m + 5-10m rundt baren samtidig.
HSt
   #185
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Husk Alu-profilen vil vel ta unna noe varme så bytte denne med MDF er vel et ekstremt dårlig valg, eller ?
   #186
 1,355     0
Husk Alu-profilen vil vel ta unna noe varme så bytte denne med MDF er vel et ekstremt dårlig valg, eller ?


Var det et svar til meg? Skal selvsagt bruke alu-profil men det skal ligge MDF inntil denne. Eller hva det nå er som brukes i slike bord og panelplater.
HSt
   #187
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Tja, den var jo egentlig det, men leser jeg inlegget ditt en gang til så er det jo faktisk mer "profil" beskrivelse der enn det jeg fikk med meg når jeg leste det sist .... (teksten er uenderet så min feil)

Jeg var redd for at LED stripene skulle bli for varme så det var en tanke bak svaret...

   #188
 1,355     0
Er det generelt noe særlig varmeproblemer med RGB-striper som ikke kjøres som hvit (dvs. aldri alle tre LEDene på en gang? Skulle tro at disse ville generere mye mindre varme enn rene hvite led-striper?
HSt
   #189
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Hvit LED er vanligvis 1 stk UV LED som konverteres til hvitt lys med fosfor i linsekappen.
   #190
 1,421     Bærum     0
Jeg endte opp med å kjøpe en rull av denne sorten. En ganske nye type diode kalt 2835 som er enda mer effektiv og har bedre varmetransport enn 5630. Dette er dual color temperature med to sett dioder på henholdsvis 2700k og 5600k. Stripa har én plussinngang og to utganger. En for hvert sett dioder. Man kan da enten ha varmt lys, kaldt lys eller noe midt i.

Hvordan styrer du disse? Må du ha en dimmer til hvert sett med dioder for å kontrollere styrken eller hvordan funker det?
Signatur