102    3    2  

Er spottskinner universelle?

 369     0
Hei 

Har noe spottskinner fra IKEA (skeninge) i "nytt" hus, det er noen endringer jeg vil gjøre, og lurer på om jeg kan koble på f. eks noe slikt

https://www.lysbutikken.no/innebelysning/stromskinner/230v-stromskinner-1-fas-vox/vox-utenpaliggende-skinne-hvit

Det ser identiske ut med det som er der.

Ser ut som det ikea Skeninge eller hva det het ikke er mulig å oppdrive noe mer.

Litt dumt å måtte bytte ut 20meter, bare for å få de siste 2 meterne. 

   #1
 4 067     1
Nei, de er absolutt ikke universelle. Når jeg googler Skeninge så ligner de ikke i det hele tatt på den du har linket til. Du har målskisse i linken din. Ta og mål skinnene du har og sammenlign.
   #2
 56     1
Ikke universelle nei, men du er heldig ettersom Skeninge er kompatibel med Global skinner som er en av de vanligste strømskinnene.

Men viktig å se nøye at de ser identiske ut før en prøver å koble dem sammen ettersom samme merke også har forskjellige sorter. Ta gjerne bilder å vis i en lysbutikk eller elektrobedrift. Du kan eventuelt skrue ut en av spottene/lampene å ta den med.

Må bare påpeke at for å ta ut lampen av skinna må du slå den av i 0 posisjon og deretter kan du løsne å ta lampen ut av skinnen, hvis ikke så blir festeanordningen ødelagt. 
HSt
   #3
 34 575     Lillestrøm kommune     0
Du kan ikke forvente å koble noe som ikke er laget av samme produsent sammen. Så tilfeldigvis går det kanskje an å finne prodysenten til ikea men normalt kan du glemme det