179    4    3  

Garderobebelysning til IKEA Pax garderobe? Montering, styring etc?

 581     Trondheim     2
Hei.
Monterer flere Ikea Pax skrog i et walk in closet nå, og må også tenke på garderobebelysning. Har spotter i taket.

IKEA har garderobebelysning for 220 V med trådløs fjernkontroll. Fungerer dette? Noen med erfaring? Kan den kobles slik at den slåes på når en går inn i rommet? Kan den kobles til noen form for smarthusstyring?

Så på utstillingen hos Ikea at de hadde ført ledningen med lampettklips inni skapet til bakveggen og boret hull der. Må vel være penere og bore seg rett opp, og samle ledningene å toppen av skapene.

De krever en egen driver, og ifølge hun på Ikea måtte det enda en enhet til for å koble det til smarthusstyringen. Stemmer det?

Burde jeg se på garderobebelysning av annet merke? Tar i mot tips og erfaringer.

  (trådstarter)
   #2
 581     Trondheim     0
gå på www.led-spot.no eller www.ledlys-as.no så finner du piller hvor du kjører inn 24 volt og får ut dimmet signal til strips. Dimminga kan komme fra Zwave eller Zigbee eller andre protokoller.

Så pillen fungerer som en driver, og gjømmes i en veggboks bak en kontakt f.eks?

Fortsatt bruk av IKEA garderobebelysning?
   #3
 5 690     OSLO     0
ikea er 24v DC, så du kan i prinsipp bruke hvilken som helt driver/enhet som gir ut 24v DC
   #4
 6     1
Den pillen jeg snakker om er nok litt større enn en enkel veggboks men går inn i en 1,5 veggboks. Skal ha 24 volt inn, så alt LED utstyr som går på 24 volt kan bruke denne som dimmer. I motsetning til den generelle uttalelsen fra alt_er_ mulig, så kan du IKKE bruke disse pillene sammen med en dimbar LED driver på 24 volt. Da blir det dobbelt PWM (dimming) og det flimrer mer enn du liker.