#11
 3 216     0

Ikke rart folk hater spotter, det er jo kostbart med 1800kr/punkt.

Med LED spotter som er dimmet, blir du ikke blindet hvis du skulle finne på å se opp i taket hele kvelden. Da kan de fungere som grunnbelysning en mørk kveld med andre lyskilder som gir punktbelysning.

Lyse opp veggen liker ikke jeg. Det er bedre med jevnt fordelt lys som gir minst mulig kontraster mot vegg. Det betyr at spottene bør stø 70cm ut fra veggen. Jeg mener også at spottene bør være jevnt fordelt i taket. Rundt veggene er typisk for blokkleiligheter med 2.3 meter takhøyde. De kan jo ikke bygge taket ned og gjør det kun rundt veggene.

Hva som er "harry" er veldig individuelt. Hvis spotter er harry så er mange av husene i øvre prisklasse superharry. Jeg vil heller si spottskinner kjøpt på europris er harry.  Har ikke råd til skikkelig belysning, så da kjøper vi noe som er 100 ganger billigere  ;)


Hater folk spotter? Jeg synes de er brukt langt mer enn de burde, så det virker jo som folk elsker det? Og joa, du kan jo såklart dimme de ned så mye du vil, men da får man jo desto mindre lys i rommet. Det er jo en en grunn til at det heter "spotter" og det er ikke at de er spesielt gode til generell belysning.

Spotter er ikke harry i seg selv, rutenettspott er en dårlig lysløsning i de fleste tilfeller dog.  Ellers kan man få dyr belysning av alle typer, spotter er vel nesten det der de dyreste produktene koster minst.