18 213    24    1  

Indirekte belysning

 91     Bgo     0
Jeg ser at dette har vært diskutert tidligere ( http://www.byggebolig.no/elektro-belysning/indirekte-belysning-innfelt-i-tak/25/ )

Hvordan erfaringene med slikt lys. Gir det nok lys?
Jeg skal til å pusse opp et inngangsparti og soverom syntes ideen med indirekte belysning virker spennende og stilfullt samtidig veldig enkelt.
Har sett litt på denne løsningen (sjekk bilde, link til artikkel ( http://www.klikk.no/bolig/rom123/article888715.ece )lar det seg gjøre med led-strips eller må jeg til med lysrør?
Indirekte belysning - image.jpg - MrRH

   #1
 16     1
Jeg har god erfaring med bruk av LED striper for å skape indirekte belysning.

På et soverom vil det fungere helt fint med LED striper slik som du beskriver, mens i et inngangsparti kan det være lurt å f.eks bruke 2 striper for å sikre nok lys.

Mange av stripene på markedet i dag er også dimbare, så du ikke trenger å være redd for å få for mye lys.

Morsomt proskjekt du har. Lykke til! :) 

Signatur
   #2
 10     0
Hei,

Ja - dette kan gi nok lys. Ved valg av riktig utstyr kan det også gi god kvalitet på lyset. LED-strips kan erstatte tradisjonell belysning med mulighet for å være kreativ i plasseringen av lyset.

Det som er viktig å huske er at diodene ikke er behagelig å se på, slik at selve LED Stripen bør monteres skjult bak listverk eller lignende slik at kun lyseffekten er synlig. Som vist på bildet vil du kunne se opp i LED-stripen når du ligger på sengen.

Det er 3 ting å ta hensyn til ved valg av LED-strips.

1. Skal LED-stripen benyttes til mer enn effektlys, velger du LED-strip med høy CRI/RA. Dette er betegnelsen som angir lysets evne til å gjengi farger korrekt.

2. Lysets fargetemperatur (kelvin). Tradisjonelle glødepærer har 2700 kelvin, og lys med på > 2900k oppleves ofte som kaldt sammenlignet med andre lyskilder.

3. Lysmengde (lumen). Det finnes flere lysstyrker å velge mellom. Ved å sammenligne lumen pr meter og gange opp med antall meter du ønsker å benytte vil du få en god ide om hvor mye lys du får. Som referanse kan du huske at en 40W glødepære gir ca 450 lumen.

Ved bruk av LED-strip som indirekte lys i et rom, vil kun en del av lyset reflekteres fra vegg eller tak før lyset kommer til nytte. Du bør derfor overdimensjonere relativt mye og heller dimme ned. Dimming av LED skjer i transformator/driver, slik at ved bruk av dimbar transformator er alle LED-strip er dimbare.

Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen en god løsning.
Signatur
   #3
 81     Kristiansand     0
Hei:D

Jeg hiver meg også på og sier også for et spennende prosjekt Smile Jeg så nylig også denne artikkelen i Klikk.no sitt nyhetsbrev og fant artikkelen veldig inspirerende :))

Veldig bra tips fra Lysbutikken.no i forhold til hva som er viktig å tenke på!

Vi i Lyskomponenter har akkurat satt sammen en helt ny brosjyre med fokus på LED strips. Den skal det gjøre enkelt for kundene å finne det de trenger. Bla i brosjyren her!

Her ser du LED strips med høy lumen per meter, og spesielt god fargegjengivelse CRI+90: http://bit.ly/LEDstrips-s6

LED stripsene må legges i profiler, og vi har profiler for de fleste bruksområder. Se her: http://bit.ly/LEDstrips-s4

Lykke til med prosjektet! Og ta gjerne kontakt hvis vi kan hjelpe deg med noe :)
Kundesenteret:
+47 38 00 36 36
salg@lyskomponenter.no

PS: Lyskomponenter er leverandør av belysning til elektrikere i Norge, noe som sikrer deg en trygghet når du handler av en elektriker med fagkompetanse.
Du finner din elektriker her: www.el-loftet.no
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 91     Bgo     0
Alternativet er bruke lysrør. Hvordan tror dere spredningen av lys vil være kontra led-strips?
   #5
 944     Rogaland, Sola     0

Jeg ser at dette har vært diskutert tidligere ( http://www.byggebolig.no/elektro-belysning/indirekte-belysning-innfelt-i-tak/25/ )

Hvordan erfaringene med slikt lys. Gir det nok lys?
Jeg skal til å pusse opp et inngangsparti og soverom syntes ideen med indirekte belysning virker spennende og stilfullt samtidig veldig enkelt.
Har sett litt på denne løsningen (sjekk bilde, link til artikkel ( http://www.klikk.no/bolig/rom123/article888715.ece )lar det seg gjøre med led-strips eller må jeg til med lysrør?


Vil absolutt anbefLe lysrør, det er det vi har brukt, vi kunne droppet belysning i resten av rommet, men valgte det unz, lysrørene som er montert indirekte i taket gir nesten formye lys, bruker de som regel dimmet litt ned.  Vi har også en led strip ute montert oppi kledningen, gir fint lys, men har ikke testet det inne.
  (trådstarter)
   #6
 91     Bgo     0
Interessant. Har også lest at man kan få tak i relativt små lysrør også.
Jeg ser at det er ganske mange forskjellige måter den indirekte belysningen er gjort. Den du har gjort virker (http://www.byggebolig.no/bygge-nytt-hus/zoodels-vart-hus/?action=dlattach;attach=46856) som det er et hullrom mellom vegg og tak, stemmer det? Kan du forklare litt rundt det?

Takhøyden hos oss vil nok være 240cm til slutt og er litt usikker hvilken patent jeg skal gå for. Er int å få mest mulig lys, kan jeg heller dumme det ned hvis det for mye.
   #7
 944     Rogaland, Sola     0
Hehe nok lys får du vi har flombelysning på kveldene, så vil du ha mye lys er nok det veien å gå. Hos oss har vi bygget to tak på en måte , hvor det nederste ikke går helt ut til kantene der er det et rom hvor lyset ligger avstanden fra vegg til tak er stor nok til at vi kommer til for å skifte lysrør v behov ikke så lett å forklarem men to tak bli letteste måten å forklare på. Hvis du har vinduer som går helt opp til taket så ta høyde for at de skal åpnes, vi har en terassedør som går innover og fikk en liten utfordring der men d gikk greit.


   #9
 944     Rogaland, Sola     0
Lysrørene ligger ikke på skrå nei, og jeg vil tro det er ca 15-20 cma fra vegg til nederste takdel. Vi hadde teknkt mindre avstand først, men ble veldig vanskelig å skifte lysrør da så da endte vi på dette mellomrommet:) har sett dette blittt gjiort i et helt firkantet rom d ser definitivt veldig bra ut da flyter taket mer:)
   #10
 136     Romsdal     0
Finnes også Led erstaning for lysrør.

sjekk Led strips fra http://www.flexfireleds.com/ de påstår de har det beste som finnes på markedet


Litt dyrt, men trolig lengre holdbarhet eller mye av det Kina greien på markedet.

Ligger en del filmer på youtube som viser hvor bra de er i forhold til andre på markedet

Jeg skal ha mange mange meter fra flexfireleds når den tid kommer

personlig synes jeg lysrør er litt gammeldags i 2014, kjøp skikkelig LED og du kan også ha forskjellig farge og dimme styrken etter ønske