169    6    0  

K-rør forsvant bak downlightskasse

 2     0
Hei,

Skulle trekke om nye kabler etter avtale med elektriker. Når jeg skulle dra ledningen igjennom dro jeg k-røret ut av downlightskassa, slik at det nå befinner seg i over taket inne i isolasjonen. Har prøvd å fikle inne ved hullet i downlightskassa, men får ikke tak i røret, mistenker at det ligger langt unna kassa..

Har også prøvd å bruke trekkefjær, men er jo klin umulig å finne frem til hullet i downlightskassa..

Noen som har noen gode tips for å få det tilbake på plass uten å skjære hull i taket? (Ikke mulig å komme til ovenfra).

   #1
 2 442     Akershus     0
Tror jeg ville forsøkt å fiske; kanhende det lønner seg å være to: en som støter med trekkefjæra mot kassa, og en som fisker med en bøyd ståltråd.. er klar over at det er trangt å få opp hånda😊

Dersom det har dratt seg langt unna har jeg ingen tips... annet enn ikke å gi seg👍


.thag 
Signatur
   #2
 2 108     Asker     0
Dersom det er gips, er kanskje det enkleste å skjære et hull ved siden av, for så å sparkle igjen når rør er på plass. Øynene til mennesket ser asymmetriske ting dårligst. Så ikke lag en firkant til hull.
Signatur
   #3
 2 442     Akershus     0
Sparkle pent, da ser øynene *heller* ikke noe😉


.thag
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Det er gips ja. Mistenker at jeg må frem med stikksaga og skjære hull..Skal prøve å fiske litt mer i morgen! Takk for tips:)
   #5
 3 040     OSLO     0
Et tips; film oppi kassa med mobilen, m blits på, da klarer du kanskje og se eller få en idé om hvor røret er

Om det er plass, kan det også være en idé og dytte kassa oppover (legg noe i mellom) slik at du får en sprekk mellom gipsen og kassa. Film oppi der og kanskje du ser noe
zyp
   #6
 425     0
Inspeksjonskamera teipet på en tykk ståltråd med enden bøyd til krok. Stikk trekkefjæra gjennom røret slik at øyet i enden stikker ut, så burde du klare å hekte deg tak i det når du finner det.

For to boliger siden så la jeg opp ny kurs til elbillading skjult fra yttervegg til sikringsskap sju meter inn i boligen bare ved å ta av pyntedekselet over ventilasjonsaggregatet og fiske mot yttervegg og mot sikringsskap derfra. Det hadde ikke gått uten kameraet.