273    6    0  

Kabler under overskap

 5     0
På et nytt kjøkken har vi kjøpt noen spotter fra IKEA som vi har montert på overskapene over vasken. Disse er fine de, bortsett fra at ledningene mellom spottene og den lille boksen man også må ha er ca en milliard million km lange. Noen som har en fiffig og fin løsning på å skjule disse ledningene som ser fint ut på kjøkkenet? 

   #1
 24,798     Akershus     0
Bore et hull i skapbunnen og trekk kabelsalaten opp i øverste hylle i skapet? Ev oppå skapet?

Finnes det kortere kabler på ikea?
Hvis dette er lavspente kabler fra en omformer, så kan kanskje kablene kortes inn? Lodding og hvit krympestrømpe, så blir det knapt synlig.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Finnes desverre ikke kortere kabler, og de kan ikke skrues løs slik at jeg kan korte dem ned, hverken i den ene eller andre enden (lodding og slikt står desverre heller ikke i kompetanse-repertoaret).

Hull opp til overskap er alltids en mulighet, hadde egentlig ikke lyst til det for så vidt - da blir dem liksom i veien der også. Men ute av syne er viktigere Smile

Takk for svar!
   #3
 38     0
Hei.

Jeg regner med at dette er en lavvoltsløsning? Da er en mulighet å klippe de for deretter å skjøte. Vi bruker ofte noen loddeskjøter når vi kobler LED strips bl.a. Disse er laget slik at du bare avisolerer litt av ledningene som skal skjøtes, for deretter å tre de inn i hver ende av en liten hylse. Denne hylsen har en liten tinnbit inni som smelter sammen kablene når den varmes opp, samtidig som hylsen i seg selv er en krympestrømpe som drar seg godt inn rund ledningen og lager en tett og trygg skjøt. Resultatet er en skjøt som tar liten plass og ser bra ut.

Disse selges hos Mekonomen og Wurth blant annet.

Vi har de også: https://kreativbelysning.no/produkt/trappebelysning/led-strips/loddeskjot-rod-10pk
Signatur
   #4
 24,798     Akershus     0
Dette ser litt skummelt ut i mine øyne. Tinnklumpen synes å stenge røret. Mao det er ikke mulig med omlegg? Er røret gjennomsiktig slik at en ser når tinnet flyter? Hvordan varmes dette?

Signatur
   #6
 24,798     Akershus     0
Dette så bra ut, takker for tips!
Signatur