81    4    0  

Kan denne smijernslampen jordes på en grei måte?

 120     Bergen     0
Neste uke kommer elektriker og skifter ut det elektriske anlegget i stua på hytta vår. Gamle Kilo (?) ledninger og ditto kontakter går ut og vi får et jordet anlegg i stua.
Der har jeg to gamle smijernslamper (se bilde av den ene). Om den er pen kan sikkert diskuteres, men den hører til der inne.
Kontakten til den er jordet. Det er tregulv i stua og ikke noen vannrør eller nærliggende elektriske installasjoner til disse lampene. Slik stua er møblert og utstyrt i dag så er det vanskelig å se for seg noen fare for overgang fra metallet i denne lampen til noe jordet punkt i annet elektrisk utstyr. Men det er i dag. I framtida kan kanskje ting bli annerledes.
Det rette svaret er selvsagt å enten bytte ut denne stålampen eller levere den til elektriker for å be han/henne gjøre jobben. Ingen av delene er aktuelle alternativ for meg selv om jeg vet at dette er de forskriftsmessig riktig svarene.
Har noen av dere forslag på hvordan jeg alternativt kunne ha jordet denne stålampen ved bruk av en jordet (RKK?) kabel?

  (trådstarter)
   #1
 120     Bergen     0
Ble rot med bildeopplastningen i forrige post. Mente forøvrig å skrive "Kulo" og ikke "Kilo".

Kan denne smijernslampen jordes på en grei måte? - Lampe 1.jpg - DykkernKan denne smijernslampen jordes på en grei måte? - Lampe 2.jpg - Dykkern
   #2
 2 597     0
Er det en skrue/vingemutter for regulering av vinkelen på lampa vi ser baksiden av på siste bilde?
Noe så enkelt som å jorde med en ringkabelsko på denne??

Spørsmålet blir jo fort hvor god innbyrdes forbindelse det er mellom metalldelene i lampa, særlig der det ser ut som den har en løs arm som kan flyttes opp/ned på flere alternative kroker??
   #3
 5 153     OSLO     0
jeg gjorde noe lignende med en ganske gammel lampe, som ikke var jordet, anlegget på den hytta var heller ikke jorda før

Byttet PL kabelen til sort PMH kabel, og satte en ring-kabel sko på jordingen og skrudde den fast i stålet, like ved pære-holderen. siden denne lampa også var sort, så satte jeg på en bit med sort krympe-slange, så ble det helt usynlig Smile

tok og målte etterpå, fra jordingen på støpslet til div deler på lampa, og fikk gode måle verdier overalt
så vil nok tro at dette ikke er noe problem for Dykkern heller Smile


feks denne kabelen 
https://www.clasohlson.com/no/p/49-328-25
   #4
 3 055     Vestlandet     0
Hvis du bygger om til 12v, og bruker en strømforsyning med galvanisk skikke, blir du kvitt hele jordingsproblematikken skulle jeg mene?