211    5    1  

koble taklampe

 153     0
Hei

Har nettopp kjøpt nytt hus hvor forige eier tok med seg stuelampen som henger fra tak. Slik jeg har forstått opplegget så er det en trådløs bryter koblet til i taket. 

Sliter litt med å forstå koblingene her. Normalt er det jo bare å koble til + og -, men her kommer det en ekstra lilla ledning. Jeg tipper den har noe med dimmingen å gjøre, men min svært rustne elektrikerkunnskap kommer til kort. Noen tips?
koble taklampe - bilde3.jpg - jonsberg
koble taklampe - bilde 1.jpg - jonsberg
koble taklampe - bilde2.jpg - jonsberg
koble taklampe - bilde.jpg - jonsberg

TSt
   #1
 5 924     1
Ikke godt å vite. Men det ser ut til å være 2 blå og en brun og sort koblet sammen. Tyder på at det er to punkter som er koblet sammen. Er det uten dimmer på den neste ?  Kan det være at den llla er dimmet og at en bruker i kombinasjon mrd en av de andre ? Jeg ville ikke skjøtt i sukkerbit slik som her. Men du bør åpne dimmer og se på kobling der. Ingen lamper jeg kjenner har egen "inngang" for dimmer så kan ikke forstå at alle skal benyttes.
   #2
 3 074     0
Det ser ut som en xcomfortenhet som har inngang, ergo skal den lilla lederen være ubrukt.

Umulig å si uten å åpne boksen og se inni. Tipper du kan forholde deg til sukkerbiten og glemme resten, men det bør måles og verifiseres.
   #3
 18 594     Akershus     0
Dette var et lappverk. Først et taklokk, så et beslag for lampe festet utenfor senter av taklokk, smør på flesk?
Det er også uheldig å trekke forgrening i takboksen ut i friluft, hvis det i det hele tatt er noen takboks her.
Forøvrig er dette fast installasjon jfr fastskrudd lampe, så strengt tatt er det elektrikkerarbeide, om enn ikke så vanskelig.
Signatur
TSt
   #4
 5 924     0
Ser jo ut som boks skruer på lokket så tyder på at det er boks bak denne. Men en burde jo kanskje være helt sikker at det stemmer med det som er skrevet over, iallefall få isolert denne lederen.
   #5
 18 594     Akershus     0
En kan også tenke seg at lampa skal koble mellom løs fiolett og blå eller brun/sort. Blir gjetting dette.
Signatur