#11
 123     Hedmark     0
Har også dette problemet, dog ikke med knx, men med vanlig skumringsrele utendørs. Opplever at LED lampa står og blinker til sånn ca hvert 5-7 sekund. Etter hva jeg kan se så er det koblet helt enkelt: topol bryter inne -> utendørs rele -> lampe(som ikke blinker) -> identisk lampe som blinker...
Hva kan dette skyldes og kan lampa ta skade av det og ta fyr eller noe sånt slik at jeg bør få fjernet den?

  (trådstarter)
   #12
 3,216     0

Fant du noen løsning på dette problemet?

Sliter med samme problemstilling på Lumens GU10 LED'er på en MDT KNX dimmer. Det "flimrer" i pærene når disse er skrudd av - noe som er svært irriterende når det er helt mørkt på rommet. Dimming fungerer meget bra, men altså ikke når man skruer av lyset.  :o

Foreløpig sitter jeg mest med forvirring Smile eg har testet litt ymse, feks å koble ut jord, så det kun går en leder inn i armaturen når den er brutt. Det hjelper ingenting. Leverandør påstår at topolet bryter er viktig, så det kan virke, evt legge på en liten last.
   #13
 1,596     0
Har Googlet og søkt litt på nettet, og funnet ut at dette er et ganske utbredt problem verden over. Den eneste måten å unngå ulik LED problematikk på er å bruke LED drivere med 1-10V eller DALI, slik jeg tolker det. Men man kan jo finne kombinasjoner som fungerer men da med større risiko for å ende opp med noe som bare virker halvveis.

Målte ut fra MDT dimmermodulen min med den ene kanalen AV - ca 5.8-5.6VAC. Dette vil etter hva jeg har lest meg frem til, bygge seg opp til en høy nok spenning til at lyskilden "tenner" og gir fra seg et lysglimt. Har sendt en forespørsel til MDT's tekniske support, men foreløpig ikke fått noe svar.

Ser også på mine 6W Lumens GU10 pærer, at disse blinker/lyser med noe ulik karakteristikk og lysstyrke - sannsynligvis på grunn av avvik på driverkretsen i hver enkelt pære? På det ene rommet har jeg tre slike på samme "krets", men kun én av pærene blinker...

Ser at noen har løst dette ved å koble en "arrestor" eller en "suppressor" parallellt med lyskilden(e) men litt usikker på hvor godt dette vil funke, og eventuelt hvilken verdi/størrelse på RC kombinasjonen jeg bør kjøpe:

https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=65-633-16&toc=19366

http://updates.clipsal.com/clipsalonline/Files/Brochures/W0001507.pdf
http://www.maplin.co.uk/contact-suppressor-498


   #14
 38,258     Lillestrøm kommune     0
Jeg har et hus med mange sentralt plasserte lysbrytere.  På ene av disse står noen lampetter og her står det nå LED pærer fra Jula. Hvis jeg skrur av bryteren på veggen så gløder lampene lett, slår jeg i tillegg av bryteren på lampetten så blir det helt mørkt. Det er sikkert nok kapasitiv pickup i ledning fra bryter som gjør at disse lyser litt når bryter er av.  Slik er det nok også med deres styresystemer vil jeg tro.
  (trådstarter)
   #15
 3,216     0
Litt voldsomt å ha en 1-10V driver eller DALI for å slå av en armatur. Det er egentlig håpløst teknologisk å bruke "vanlige dimmere" til LED, men en vanlig bryter/rele burde funke...
   #16
 1,596     0
Jeg har endelig funnet en løsning på dette: En Osram LED pære fra Clas Ohlson til den nette sum av 199,-

Denne lyser ikke like pent som pærene fra Lumens/Lepu, men den blir ihvertfall helt mørk når lyset skrus av. Bakdelen er at den "summer" - så jeg er enda ikke kommet helt i mål. Men at det i det minste er mye forskjellige ute på markedet mht driverelektronikk er det ingen tvil om. Èn av Lepu-pærene fra Aliexpress tok dessuten fyr, og var totalt forkullet på innsiden - riktignok på en kurs uten dimmer/KNX.

Er det noen som har tips til skikkelig gode COB pærer fra Osram/Phillips? Funderer på om ikke de store produsentene legger litt mer penger i driverelektronikk enn fabrikkene i Kina?