688    4    0  

Led downlight i stue og plassering.

 3     0
Hei.
Vi har kjøp ny bolig og skal flytte inn om 1 måned. Vi vil ha led downlight i stuen. Jeg leste på nett om forskjellige type downlight og plannløsninger. Vi trenger hjelp til plassering og type led som skal brukes. Jeg var på elektroimportøren i forrige uka da var set tilbud der. Der så jeg forskjell mellom til og soft og warmdim. Jeg bestilte på nett 18 stk Alfa Led warmdim 10w (tilt) men kan returnere hvis det skal ikke brukes. 
Jeg legger her planen til huset. Da kan dere kanskje gi meg tips og råd om dette. Hvilken type led anbefaler dere og hvordan må vi plassere. Midt i taket har det bjekle. Ca 10 cm . Jeg tenkte å sjule den men da blir taket ned fra 2.38 til 2.27/2.26 . Det blir for lavt kanskje i stue. 

Led downlight i stue og plassering. - 212A9C55-D839-4ACB-9C0C-7783B8189DFE.png - Akdal

Ved gangen side skal settes skjent og spisebord foran vindue. Terasse side skal sette tv på høyre side og Gjørnesofa på venstre side. 

Da venter jeg flere tips og erfaringer :) 

   #3
 1 258     0
Det er like mange meninger om dette som alt annet, men personlig liker jeg å ha en jevn spredning av downlights for å få en grunnbelysning som også kan kjøres kraftig opp om man skal rengjøre osv. I tillegg liker jeg å ha div. andre lyspunkter, type hengelamper over stuebord, kanskje noe i vinduene, egne spotter for bildebelysning osv. Om det passer med 18 stk. eller ikke (antar du tenker på 3x6) kommer da an på plassering av møblene i stua. Selv har jeg downlights i en "firkant" rundt spisebordet, mens det over spisebordet er en strømskinne det henger to pendler i. Tilsvarende har vi de i en firkant rundt kjøkkenøya på kjøkkenet mens selve øya er opplyst av lys i ventilator og en pendel.

Med mange forskjellige lyskilder kan det være knotete å dimme alt passe hver dag, så et mer avansert lysstyringssystem der du kan programmere forskjellige scener kan gjøre hverdagen mye enklere. Selv bruker jeg Gira eNet med Dali-dimming av downlights og vanlig dimming av andre lyskilder. Stue, spisestue og TV-stue henger sammen og har til sammen 10 dimmekanaler.
   #4
 2 018     Strømmen     0
Led downlight i stue og plassering. - stue.png - Akdal
Signatur