1,918    12    0  

Led Neon belysning ute, har jeg det som trengs?

 11     0
Hei,

Som ufaglært og noobie innenfor lyselektronikk håper jeg det er noen her som kan bistå om jeg har glemt noe. Jeg har i flere dager leitet etter løsning for utebelysning langs en mur ved feriehuset til foreldrene mine. Jeg har endelig funnet en løsning som er innenfor rimelig prisramme, men nå trenger jeg hjelp for å verifisere at jeg har tenkt rett, evt om noen andre har andre ideer?
Jeg legger ved 3 bilder så en får en følelse av hvor lysene skal være og hvor langt strekke blir, i tillegg link til løsninger jeg har havnet på.

Lyskilde: 
Led Neon flat shaped mini varmhvit
Jeg har da landet på lysene skal ha spenning på 220V siden deg gir meg muligheten til å strekke den opptil 50 m uten ytterligere tilkobling av strøm. PS: Spenningen blir konvertert fra AC til DC på strømkabelen til denne.
24V har vært et alternativ, men da måtte jeg hatt to strømforsyninger og to dimmere siden man må ny strømforsyning per 20 m på 24V. Fordelen med 24V i dette tilfellet er at kuttelengden bare er ca 14 cm mot 85 cm for 220V.
Disse skal festes i aluminums kanaler som jeg kjøper i tillegg hos samme leverandør i underkant av toppsteinen på muren. 
I Norge skal de ha svin pris for disse Led Neon lysene, opptil 2300 kr meteren, mens her får jeg dem nok for 8 dollar meteren eller noe i den duren(+ moms og frakt).

Lysstyring:
RF Dimmer 220V
Denne dimmeren kan enten benyttes som RGB eller monoled, sistnevnte er for mitt bruk.
Til denne får man kjøpt fjernkontroll  av ulike varianter eller veggpanel.
Dette var den vanskeligste biten siden jeg ville ha høy IP grad slik at denne kunne stå ute, men har tenkt å sette denne inn i en elektroboks i tillegg. Alternative produkter her var vanskelig å finne.
PS: Får ikke strekt kabel så må være trådløs styring.

Så hva trur dere?


Led Neon belysning ute, har jeg det som trengs? - image003.jpg - Cypher
Led Neon belysning ute, har jeg det som trengs? - image005.jpg - Cypher
Led Neon belysning ute, har jeg det som trengs? - image006.jpg - Cypher
Led Neon belysning ute, har jeg det som trengs? - image007.jpg - Cypher

   #1
 38     0
Hei!

Jeg tror dette blir en helt perfekt løsning, MEN vær oppmerksom på at mange av de kinesiske leverandørene opererer med svært forskjellige lumenverdier. Dette er smart og ta hensyn til og vurdere når du skal ta stilling til om du ønsker dekorasjonslys eller har et behov for sterkere lys.

LED neon er for øvrig et kjempespennende produkt så resultater er jeg sikker på blir helt topp!

Håper du legger ut bilder når du er ferdig. Smile

Mvh Daniel
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 11     0
Hei

Takk for svar Daniel. Lyset skal ha en blandingseffekt, derfor Dimmer. Skal nok for det meste ha en dekorasjons/lett belysningseffekt. De oppgir på forespørsel at de har opptil 24-28 lumens per led, antar at det avhenger av hva man velger(monoled i farger, spenning og RGB) og kanskje lengde. Jeg trur det er bra. Men det man alltid er usikker på fra Kina er hvor mye taper de seg og hvordan er varmhvit fargen egentlig. Men er vært forsøket.
Før jeg evt bestiller skal vi sjekke ut lokale leverandører/elektrikere i spania.

TV
  (trådstarter)
   #3
 11     0


Da var varene kommet. Tok noen uker i produksjon, transporten med dhl tok 3-4 dager. Ingen skader, godt pakket. Lysene kom på trommel. Nå starter montering av 30 meter med aluminiums list.

Ikkje fått prøvd dimmer, men det tar æ når alt er montert på plass:-)
Led Neon belysning ute, har jeg det som trengs? -  - CypherLed Neon belysning ute, har jeg det som trengs? -  - CypherLed Neon belysning ute, har jeg det som trengs? - DSC_0420.JPG - CypherLed Neon belysning ute, har jeg det som trengs? - DSC_0418.JPG - Cypher
   #5
 190     Rogaland     0
Oi, neon LED var porr, dette må undersøkes nærmere. Takk for tips Smile
  (trådstarter)
   #6
 11     0
Stille før kvelden og test av lys. Led neon på plass i lakkert utside av alu profilene.Led Neon belysning ute, har jeg det som trengs? -  - Cypher

  (trådstarter)
   #8
 11     0
Led Neon belysning ute, har jeg det som trengs? -  - CypherI fullt mørke. Lyser bedre opp enn man skulle tru, god belysnings evne. Dimmer er å anbefale. Fargen var kanskje hakket mer varmhvit enn ønsket, men vanskelig å si siden det lyser mot en lysegul mur.
Dimmeren skal monteres imorgen.
Led Neon belysning ute, har jeg det som trengs? -  - Cypher
kmr
   #9
 17     0
hoho. det lyser bedre enn man skulle tro. ble meget fint utpå der Smile

kjøpte du skinner ifra samme plass ? eller var de med på kjøpe ?
  (trådstarter)
   #10
 11     0
Skinner, plugger, endestykke til lysene osv kjøpte jeg på samme plass som lysene, er tilbehør som man bestille sammen med lys. Se link i første innlegg så ser du alt tilbehøret. Men dimmer og fjernkontroll må man kjøpe en annen plass.

Tilbehøret er så billig at det utgjør knapt noe i den store sammenhengen. Trur ei skinne på 1 meter kostet mindre enn en dollar.
Tar man kontakt med firmaet får du tilsendt prisliste.
Siste redigering: Saturday, March 26, 2016 10:57:55 PM av Cypher