53    3    0  

Lyskilder med regulerbar fargetemperatur/Smarthus

trd
 4     0
[Usikker om denne skal inn under forumet Belysning eller Smarthus].

Jeg er rimelig nybegynner på smart belysning, og jeg har fattet interesse for lyskilder som har regulerbar fargetemperatur, f.eks. Philips Hue og lignende. Kan tenke meg å utstyre store deler av leiligheten med lyskilder som har høy kelvin på dagen og justeres ned til lav kelvin på kvelden.

I utgangspunktet har jeg ikke det store behovet for smart styring av belysning, og ønsker aller helst å bruke ordinære dimmere på belysningen (evt. trådløse brytere/dimmere der dette er nødvendig). Men jeg ser at de fleste leverandørene av smarte pærer har egne separate system for dette, f.eks. Philips Hue.

Finnes det lyskilder med regulerbar fargetemperatur som også kan benyttes på ordinære dimmere og brytere? 

Jeg har i dag noen få brytere fra xComfort, så alternativet er lyskilder med regulerbar fargetemperatur som kan integreres og styres fra xComfort-systemet. 

(Et alternativ er også å gå over til et annet styringssystem, da jeg ikke har gjort den store investeringen i xComfort enda...)

   #1
 2 889     I huset mitt     0
Mener et begrep som brukes av noen lyskilde-produsenter er dim-to-warm hvor da fargetemperatur går ned med mere dimming. Disse kan brukes på standard dimmere.
trd
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Mener et begrep som brukes av noen lyskilde-produsenter er dim-to-warm hvor da fargetemperatur går ned med mere dimming. Disse kan brukes på standard dimmere.


Takk!
Dette var interessant, ikke hørt om før.
Skal undersøke "Warmdim" eller "dim-to-warm".

Da kan jeg i prinsippet benytte slike lyskilder i kombinasjon med et styringssystem, hvor jeg kan programmere at alle tilkoblede lys automatisk dimmes på kvelden.

Da får jeg den effekten jeg ønsker (varmere lys på kvelden = mindre blått lys = potensielt bedre søvn).