3,957    30    10  

må jeg ha Downlights i ny "funkisbolig" ??? (jeg liker bedre Spotlights i taket)

 219     Vestlandet     0
Holder på med å bygge hus.  Alle mine venner sier at det er "et must" å spandere på seg downlights i taket i det nye huset vårt, og ikke minst siden det er en sånn typisk firkantet moderne "funkisbolig" så bør jeg ha det.


...men jeg selv liker jo heller sånne rimeligere spotter (spotlight) i taket, eventuelt sånne spot-skinner.....   ;)  Fordelen med spotlights er jo at det blir rimeligere installasjon (elektriker skal ha mye for Downlights)  +at jeg elsker fordelen som spotlights har med at de kan lett justeres i hvilken vinkel som helst - og tiltes de 90* opp så er de jo også med på å lyse opp i det hvite gipstaket da også.  (Downlights lyser aldri opp taket over seg)  


Spørsmål :
- Blir det helt FEIL å ikke ha downlights i ny bolig i 2016???   Huset er i ca 9 millioners klassen, så vil jo ikke spare $$ penger på dette siste før huset snart står ferdig. 
- Vil megler trekke noe i verditaksten når han skal taksere huset som ferdig....fordi det ikke er sååååå selgbart med sånne billige spot-lamper i taket?! 


Hilsen VestlandsByggerDownlights, link: http://elby.no/Downlights-og-Downlights-Tilbehoer/Downlight-Led-Lavtbyggende/COB-Led-Downlight-Lav-48mm-VENUS-GYRO-Warmdim-13-0W-m-driver-IP44-Matt-Hvit

Spotter, link: http://elby.no/Lamper-og-Armaturer/Spotlight-og-Spotskinne/Spotlight-skinne-LAS-VEGAS-4xG9-40W-Boerstet-staal-Opal

Spot-skinne, link: http://elby.no/Lamper-og-Armaturer/Spotlight-og-Spotskinne/Spotskinne-Viking-Big-1-0-meter-3x-Froeya-GU10-Hvit

Signatur

   #1
 1,806     Trondheim     0
Skal du toppe kromkaken bør du vurdere andre leverandører en elby.

Oligo.de
Leucos.it
Panzeri.it
Bega.com

https://www.dmlights.com/ kan være behjelpelig med å skaffe lys fra nevnte leverandører.
   #2
 5,337     Tromsø     0
- Blir det helt FEIL å ikke ha downlights i ny bolig i 2016???  

Nei. Første gang jeg så downlights hjemme hos noen var i 1991. Da var det kjempekult, særlig fordi det også var første gang jeg så noen ha dimmer på stueveggen i stedet for av-på-lysbryter. Men allerede for 10-15 år siden begynte jeg å synes at downlights er like harry som hockeysveis.
Signatur
   #3
 56     Buskerud     0
Handler jo om å treffe på den rette kjøperen. Gjelder jo uansett hustype eller hva du putter inn i det.

Om en takstmann trekker for at du velger en ting fremfor noe annet, så skulle man vel tro at vedkommende gjør rapporten etter egen smak/syn?

Men uansett så er det vel viktigst at du/dere får det slik du/dere ønsker det. Er jo ikke vennene eller takstmannen som skal bo der...
Signatur
   #4
 677     Norge     1
Det er mulig jeg spør dumt, men hva er egentlig forskjellen på "spotlight" og "downlight", jeg har i grunn alltid sett for meg at det er omtrent det samme produktet med to forskjellige navn?
   #5
 38     0
Hei!

For å svare på spørsmålet ditt: Nei, det er ikke feil å ikke bruke downlights i 2016. Selv om downlights fortsatt er populært er det flere og flere som velger andre løsninger. Det er faktisk mange som heller velger skinnesystemer med spotlights i stedet. Disse systemene gir stor fleksibilitet med tanke på bruk av lysene. De kan ofte vinkles og flyttes til der du har behov for de. De er også mulighet for å henge pendler fra skinnene.

Nedenfor har ser du en belysningsplan hvor du har skinner med spotlights som en erstatning for vanlig downlights. (Hentet fra SG sine nettsider.
må jeg ha Downlights i ny "funkisbolig" ???    (jeg liker bedre Spotlights i taket)  - Belysningsplan.JPG - VestlandBygger

Når det kommer til spørsmål om verditakst så vil dette komme an på helhetsløsningen og ikke direkte om du bruker downlights eller spotskinner. Det finnes mange måter å løse belysningen med spotskinner også. Som nevnt over handler det i stor grad om å finne riktig kjøper når du først skal selge..

Håper det er til hjelp. Lykke til videre med prosjektet. Smile

Mvh Daniel
Signatur
   #6
 2,018     Strømmen     0
Tenkte jeg skulle være litt forsiktig med å kommentere denne tråden siden vi ble nevnt
av trådstarter...

For det første synes jeg det er rart at 2rgeir, som jeg har ekstrem respekt for, anbefaler
deg å kjøpe fra leverandører som ikke er representert i Norge..

Grunnen til at man kjøper her på berget er jo at veien til leverandør er kort, både når det
gjelder reklamasjon og andre ting som har betydning for kjøp av elektrisk materiell...

At downlight er harry er heller ikke en spesielt respektabel uttalelse, salg av downlight er
så til de grader stigende, og er klart hovedbelysning i nye eneboliger i 2016...

Lavtbyggende Led downlight, som blir montert i nedlekting 48x48mm under diffsperre,
er også en 100 % trygg belysning i forhold til brann og kondens..

Argumentet med at spottskinner kan vinkles mer enn downligt og flyttes er vel kanskje et
argument, men jeg personlig tror ikke så mange ønsker å vinkle takbelysning lenger, siden
man risikerer å bli blendet, og å flytte spottlightskinner gjøres også skjeden, siden man da
ender med å måtte sparkle og male om taket..
Signatur

   #8
 5,337     Tromsø     1
At downlight er harry er heller ikke en spesielt respektabel uttalelse,

Nei, det er en spissformulering, ment som en motvekt til den motsatte ytterlighet som trådstarters venner står for, at det er "et must" å ha downlights i 2016. Noen liker det, andre synes det er et ukoselig lys som passer bedre i korridorer i kontorbygg. Smile

salg av downlight er så til de grader stigende, og er klart hovedbelysning i nye eneboliger i 2016...

Virkelig, jeg trodde det var passert toppen? Da håper jeg at man i dag monterer downlights mer gjennomtenkt enn å pepre hele stuetaket med downlights i jevn avstand, og også kombinerer det med andre og mer stemningsskapende lyskilder.
Signatur
   #9
 179     0
Hvite downlight tett til veggen med inntrukket lyskilde gir et behagelig lys synes jeg.
   #10
 157     Stavanger     1
Er det ikke sånn at en ihvertfall i noen tilfeller lekter ned taket for å få plass med downlights? Det er i tilfelle hvertfall for meg et argument for spotlights.

Spotlights kan ju brukes både til generell belysning og å lyse opp noe fint som henger på veggen.

Som svar til trådskaper mener jeg du er foran dine venner som kommet over downlights-hysterin.