HSt
   #11
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Vi har en trådløs bryter/dimmebryter til Phillips hue, de kunne godt ha lagd en Elko ramme kompatibel enhet også men med denne har en nær gammeldags  lysstyring.

   #12
 399     1
Vær obs på at ved bruk av IKEA Trådfri på HUE Bridge, så fungerer ikke Scenes. IKEA pærene takler ikke å få både dimme og lysfarge kommando frå Bridge samtidig. Dette er en stor svakhet og legger rimelig store begrensninger i bruken av systemet. Vertfall om du ønsker å ha ulike lyssettinger på dag, kveld og natt osv.
   #13
 170     0
Har ikke satt meg så godt inn i scenes, da jeg ikke har bruk for dette, heller ikke ulike farger. Jeg bruker routines og hue bridge med ikea pærer. Funker fint med ulik grad av dimming til forskjellige tidspunkt. Men mulig jeg misforsto deg.
   #14
 34     0
En kommentar ang. bryter på vegg. Ville nok unasett hatt en enkel lysbryter. man resetter pærene ved å flippe av/på 4/5 ganger. Ingen poeng med ekstra dimmer, men man vet jo aldri. Plutselig finner man ikke den trådløse kontrolleren, men ønsker å ha lyset på. Mobilen er tom for strøm. Det kan være greit å trekke til en bryter. Jeg vurderer også philips hue som belysning, og er veldig fornøyd med det jeg har i dag. Spottene er fornuftig priset også.

IKEA's trådfri har visse problemer mot bridge som nevnes over, men skal man kun dimme lysstyrke så går det fint. Fargetone kan ikke sendes i samme endring fra hue appen til IKEAs pærer per i dag. Så jeg må trykke to ganger på fjernkontrollen, med samme scene rett etter hverandre, for å først endre lys, så farge (eller motsatt). Men med Philips egne pærer er alt som det skal Smile
   #15
 24,668     Akershus     0
«Og når det allerede finnes brytere som er trådløse og batteriløse,..

Drives disse med trådløs energihenting?
Signatur
   #16
 34     0
Philips har sånn kinetisk bryter. Eller hva de kaller det. Genererer energien som trengs når man trykker inn knappen. Smart

   #18
 25     0
Jeg har noen Hue pærer og en Niko (friends of hue) bryter som får strøm fra kinetisk energi. Dette funker like bra som alt annet, bare trådløst i alle ender.

Den har fire brytere som kan programeres til det en vil, samtidig som den dimmer to forskjelligr soner ved å holde inne. Det som er viktig å merke seg er at den føles annerledes å trykke på, men det venner en seg fort til.
   #19
 5,569     0
Slenger meg på denne. Har en lett blanding av Philips Hue og ulike z-waveløsninger hjemme. Det jeg kjapt oppdaget var at (faste) brytere på vegg bare er plagsomme. Har derfor fjernet alle brytere som går på lys med Philips Hue (blendet dem av). Jeg er ekstremt fornøyd med Philips Hue. Har ikke forsøkt IKEA-løsningen, men den er sikkert bra den også.

Nå planlegger vi ny hytte, og det føles idiotisk å betale for brytere på vegg som jeg egentlig ikke vil ha. Så jeg lurer på å droppe dem. Et alternativ er å legge opp bokser til brytere, og plate rett over dem. Men det jeg egentlig snuser litt på er å droppe både kabling og bokser til brytere. Forutsetningen er jeg sparer noen kroner på det.

Hvor mye kan man spare på å droppe bryter, kabel og boks, sånn ca?

Takk for svar! Hvordan løste du "problemet" med dobbelt antall brytere/dimmere på veggen? Jeg kan jo selvsagt be dem legge opp lyspunkt i taket uten kablet bryter på veggen, men det er vel litt risikabelt på sikt.

Jeg har ellers samme spørsmål som doubles, og det er jo noen gode svar i denne tråden. Setter pris på flere konkrete erfaringer rundt det å ikke ha fysiske lysbrytere.

Godt tips over om skinnesystemer med støpsel i tak. Høres ut som en OK løsning for stue. Jeg tenker også å ha downlights i gang x 2, taklampe i 4 soverom. Bad er jeg litt mer usikker på, men ideelt sett der også (taklampe).
   #20
 374     1
Har gjort dette, elelr jeg har gått for gode SG spotter, og lagt inn zigbee dimmere (elektroimportøren) har en zigbee dimmer du kan legge til i Hue.

Jeg har testet Hue sine downlights, men her er det mye plastikk og veldig dårlig belysning, maks er vel 350lm men det er ved 4000K, ved 2700K så er det maks 280lumens.

På mine sg gyro, så det rundt 600lumens.

På alt av e27 bruker jeg hue pærer

Til styring bruker jeg disse

https://www.senic.com/en/friends-of-hue-smart-switch

Kinetisk energi, over elko boksene. Passer i elko ramme.

Bruekr forøvrig disse til Sonos

https://www.senic.com/en/nuimo-click

Så bruker jeg https://www.thermo-floor.no/heatit/4512581/heatit-z-push-button-8-white-batteridrevet-veggbryter

For å trigge diverse scener, stemninger, slå på tven, persienner etc.

Alt styres gjennom Homey forøvrig, lys er lagt til i Hue gateway, så er hue gateway lagt til i Homey, der jeg lager automasjonen etc.