168    5    14  

Plassering av spotter stue/kjøkken

 51     2
Hei,

Trenger litt innspill på plassering av spotter i stue og kjøkken. Tenker å dele opp med to dimmere en i stue og på kjøkken.

Avstand fra vegg: ca 50cm?
Avstand mellom spotter ca 140cm?

Bør jeg legge opp noen ekstra lampepunkt? Over spisestue eller sofa?
Bør jeg ha flere spotter på kjøkkenet?

Legger ved to alternativer, på alternativ 2 er spottene sentrert mellom åpningen stue/kjøkken og rett over spisebordet. Mulig det er bedre å vare legge opp ett ekstra lampepunkt over spisestuebordet?


Innspill ønskes 


Plassering av spotter stue/kjøkken - Spotter stue.png - a-killiPlassering av spotter stue/kjøkken - Spotter stue2.png - a-killi

   #1
 4 067     2
Avstand mellom downlights bør ikke være 140cm. Da treffer en fort takstoler, bjelker eller lekter. 120 eller 150 er bedre. De må uansett justeres så de ikke kommer i konflikt med lekter.
   #2
 382     4
Skisse 1 er grei den, men personlig synes jeg det er veldig kjedlig og lite stilfult med spotter klint utover taket slik. Da har jeg mer sansen for å feks sette to SG Tube sammnen i grupper langs vegg, kombinert med spotter på kjøkken, og feks to hengelamper over spisebord.
  (trådstarter)
   #3
 51     2
Vil 110 mellom spottene bli for tett?

Det er det som passer best med tanke på lengden på rommet.
TSt
   #4
 13 167     2
Som en skriver så vil 110 mellom føre til at en treffer "uheldige" ting hvis det ikke er spesielle avstander i taket fra før. Ellers gjør dimmer at avstand mellom ikke har så mye å si bare det ikke blir forstort.
   #5
 242     2
Vil absolutt anbefale lampepunkt over spisebord - i form av boks/rørutstikk senterert over bord. Eller bare en enkel stikkontakt langs taklist hvis bordplassering ikke er bestemt. Egen dimmer til denne.