266    8    1  

Spotskinne med dimmer gir for kraftig lys

 170     0
Hei. 
Har en spotskinne med dimmer i stua, jeg kunne ofte tenke meg å dimme mer ned enn det som går i dag. Må jeg da bytte dimmer? Det er vel vanskelig å finne svakere pærer på markedet siden det er LED-pærer det er snakk om. 

   #1
 574     Akershus     0
Er som regel en justeringsmulighet i dimmeren for å sette laveste nivå på dimming. Sjekk om denne går å stille lenger ned. (Ofte merket min - og kan justeres med en skrutrekker).
   #2
 38     1
Dersom du ikke har en dimmer som kan justeres eller justeres langt nok ned, så er det lurt å kjøpe en dimmer beregnet for LED. Det vil løse problemet. Når det er sakt, så finnes det LED pærer som ikke er dimbare så du bør sjekke det også. Du finner LED pærer med mange forskjellige lysstyrker, men det er bedre å kunne dimme lysene skikkelig. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 170     0
Takk for hjelpen. Det hjalp noe, men pærene slukker før jeg får justert langt nok ned. Synes pærene er alt for kraftige når man ser rett på. Skulle gjerne hatt "tåkete" pærer. Både samboer og jeg er allergiske mot sterkt lys.
   #4
 574     Akershus     0
Sikker på at det er dimbare pærer ledpærer? Ellers må disse byttes. I verste fall må også dimmeren byttes. Eldre dimmere kan være litt problematiske med led.
  (trådstarter)
   #5
 170     0
Ja, det er dimbare LED-pærer. Dimmeren er fra sent 2015. Jeg får ta med ei pære til en butikk med litt peiling og høre om de har noe svakere pærer.

  (trådstarter)
   #8
 170     0
Samboer ble fornøyd, så det betyr at jeg også er fornøyd. Dimmeren er forøvrig elko 315 gle, fem pærer fordelt på tre skinner som er koblet sammen.