285    8    0  

Tilkobling vegglampe

txl
 2     0
Hei,

Er det noen som kan fortelle meg hvordan man kobler dette uttaket (se vedlagte bilder) til sukkerbiten på lampen?

På forhånd takk!
Tilkobling vegglampe - 20180731_054346.jpg - txl

TSt
   #1
 9 870     0
Dette er bare en skjøt i dag, kan ikke kobles til noe slik det er hvis ikke den ene lederen her ender blindt oppe i boksen forhåpentligvis med noe beskyttelse på seg.
   #2
 21 307     Akershus     0
En må finne ut hva de ledningene går fra/til.
Det ser mest ut som en skjøt og som trolig fører fast spenning. Da må du ha bryter på vegglampa. Kan også være strøm til en annen lampe styrt av n bryter. Da kan ny vegglampe kobles til, men vil bli styrt av bryteren.

Selve tilkoblingen: Bytt ut dagens to koblingsstykker med to innganger til to med 3 innganger. Lampa kobles til ledige hull. Som nevnt, du vet ikke helt funksjonen her.

Signatur
txl
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Vegglampen er i en trapp og det er en bryter på toppen og en bryter i bunn av trappen. Altså, lampen skal styres av to brytere.
   #5
 21 307     Akershus     0
Da tror jeg du får litt jobb. Siden du stilte spørsmålet i utgangspunktet, tror jeg du enten overlater dette til en elektriker, eller får med deg en med litt mer erfaring.

Ut fra foto er dette ut til å være noen år gammelt. Da er det trolig brukt endevendere oppe og nede. Ledningsføringen blir: L til bryter nede, to ledere ut av bryter + N fra bryter nede til bryter oppe. De to inn på bryter oppe. Ut fra bryter oppe til lyspunkt. Fra lyspunkt til N-leder. Alt dette må en få oversikt over. Hva som går hvor i rør og bokser er også et lokalt spørsmål.

Det kan finnes andre løsninger med trådløse brytere etc, men mer å sette seg inn i.

Signatur
   #6
 180     0
Dette trenger nødvendigvis ikke å være så gammelt. Lampettboks selges fortsatt idag (de gamle er vel blå), innstikklemmene er av nyere dato og L-leder er brun.

Rart om noen har brukt lampettboks som koblingspunkt uten å klargjøre for lampe. 

Er det flere slike bokser rundt om?
   #7
 21 307     Akershus     0
Kan jo bare koble seg til med lampe eller voltmeter og prøve. Skjer ikke noe mer galt enn at det kanskje ikke funksjonerer.
Signatur