307    8    10  

Tips "proff" industriarmatur drømmegarasje, Glamox i10?

 354     Sunnmøre     2
Mitt livs drømmeprosjekt er i ferd med å realiseres, en isolert hobbygarasje på ca 100m2. 3,8m takhøyde. Og det er nå kommet så langt at jeg kan begynne å tenke seriøst på belysning.

 
Jeg er ikke noe lysekspert. Men merker at jeg er litt sensitiv på "lyskvalitet". Synes det er mye dårlig LED. En del flimrer. Noen gir mye, men dårlig lys, men man ser liksom ikke godt selv om det er mye lys (lav Ra indeks?).
 
Garasjen skal ha mye og godt lys, innenfor rimelighetens grenser.
 
Opprinnelig var planen vanlige gammeldagse åpne lysrørarmaturer med 965 lysrør, dette har jeg svært god erfaring med fra tidligere. Men for hver måned som går så virker det som om det blir mer og mer steinalder. Nye lysrørarmaturer er (knapt?) å få kjøpt lenger. Og 965-lysrør er dyre og virker som kan bli vanskelig å skaffe i fremtiden. Oppvarmingstid og strømforbruk er også negativt i forhold til LED.
 
Det som jeg vurderer sterkest er Glamox i10-1500 LED 16000 HF 840 WB, elnummer 3330226
https://www.glamox.com/no/pbs/produkter/innendors/industri/linear/i10093161/?ItemOpticIDLengthOverride=from=1510,to=1559&ItemOpticIDColourTemp1=4000||4000&ItemOpticIDOpticName=WB||WB - Wide beam
 
Er det noen (elektrikkere kanskje?) her inne som har erfaring med Glamox i10? Gir de god lyskvalitet? generell produktkvalitet?
 
WB (wide beam) kontra MB (medium beam)? MB er mer lagervare, og billigere, men med min takhøyde mistenker jeg at WB er mer egnet. Har prøvd å spørre Glamox men har ikke fått noe klart svar.
 
En utfordring med slike "grossistvarer" er å få kjøpe det som privatperson, til en fornuftig pris. Men ser at dersom jeg får kjøpt de f. eks hos Ahlsell gjennom min arbeidsgiver er vi på ca 2500,- per armatur inkl. moms.
 
Ser også at SG har en armatur som heter Arena:https://www.sg-as.com/nb/produkter/arena  Men denne klarer jeg ikke finne med høye lumenverdier til salgs hos noen.
 
Er det noen som har tips til armaturer av kjent kvalitet som gir MYE og GODT lys til en forholdsvis fornuftig pris?
 
Grossistene har vel også "egne merker" som er økonomialternativer? Finnes det noe gull der?
 
Evnt. "spesialarmaturer" med RA-indeks 90+? I led-spot-verden har det blitt mer fokus på RA-indeks, men ser ikke det helt på industrifronten?
Tips "proff" industriarmatur drømmegarasje, Glamox i10? - 01 oversikt.jpg - eehgil

  (trådstarter)
   #1
 354     Sunnmøre     2
For å egentlig ikke svare meg selv på denne tråden, siden det egentlig handlet om "proffe" armaturer med dokumentert kvalitet på lyset.

Mest mulig lys for minst mulig penger.
Jula har disse:
Lyskaster LED | Vinklingsbart feste | ANSLUT | Jula - 25600 lumen - 699kr.

Industriarmatur LED | ANSLUT (jula.no) - 32000 lumen - 999kr.

Noen som vet om noe som gir med lumen for pengene?

Jeg kjøpte et par av den firkantede for å teste for en tid tilbake. Skal ikke si noe om lumen-verdien stemmer, men de lyser ihvertfall mye. Ingen flimring som jeg har registert. Fremstår solid. Er nå i gang med å montere en del av disse i garasjen, som en slags permasorisk løsning. Har også kjøpe en av de runde, men har så langt ikke testet den.

En fordel med Jula er vel at om de slutter å fungere om x antall år, så kan man enkelt reklamere, og ihvertfall få tilbake pengene.
   #2
 462     Søgne     2
Ulempen med lyskastere er konsentrert lys fra enkeltpunkter, noe som kan skape mange skygger i flere retninger.. Derfor bedre å ha flere lange armaturer som er greit plassert og sprer lyset i alle retninger.

Har selv brukt Høgtuva Led armatur. Er godt fornøyd med dem.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 354     Sunnmøre     1
Ulempen med lyskastere er konsentrert lys fra enkeltpunkter, noe som kan skape mange skygger i flere retninger.. Derfor bedre å ha flere lange armaturer som er greit plassert og sprer lyset i alle retninger.

Har selv brukt Høgtuva Led armatur. Er godt fornøyd med dem.

Forsåvidt helt enig i dette. Derfor handlet denne tråden opprinnelig om armaturer, og på sikt kommer jeg nok til å enten gå over til, eller supplere med armaturer.

Men når man får så kraftige lyskastere til så lav pris så kan man montere ganske mange, som til en viss grad oppveier for ulempene. Siden de er så kraftige får man også en fordel av inndirekte belysning.

Her er noen bilder så langt. Har montert fire på den ene siden og to på den andre siden, skal montere to til. Det ene bildet er tatt utenfra i dagslys, blå himmel og snø ute - likevel fremstår det som lyst inne i garasjen.
Tips "proff" industriarmatur drømmegarasje, Glamox i10? - 20230202_102613.jpg - eehgil
  (trådstarter)
   #6
 354     Sunnmøre     1

Eg har montert 25 av dei LED armaturene til Jula (som nå koster kr. 299, eg kjøpte for 149 for eit par år siden).
Alle fungerer fortsatt, gjer godt lys, svært raske å koble med innstikk i kvar ende.

https://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/armaturer/innendorsbelysning/lysrorarmaturer/led-armatur-016233/

Takk for tips. Det jeg er "redd for" med slike er at de plutselig slutter å fungere, man vet aldri hvordan kvaliteten er, og da er det kjedelig når man har kjøpt mange og brukt en del tid på montering. Kjøpte en "namron" led industriarmatur på elektroimportøren for et par år siden, lyste fint så lenge den fungerte, men plutselig en dag var den helt død - irriterende!

Disse er også oppgitt til bare 5000 lumen, spesielt med litt takhøyde kan det bli litt lite? Og man må da evnt. kompensere med å ha veldig mange. Som nevnt over har glamox noen armaturer som gir 16000 lumen.
  (trådstarter)
   #7
 354     Sunnmøre     1
Etter at jeg kjøpte lyskasterne på Jula har jeg også finnet at Kjell & Company har en variant av tilsynelatende nesten samme lyskasteren:

Kjell&Company: 26500 lumen, 6500 kelvin, 799kr.
Jula: 25600 lumen, 4000 kelvin, 699kr (på jula klubb tilbud jevnlig).

Lyskaster LED | Vinklingsbart feste | ANSLUT | Jula

Luxorparts LED-lyskaster 200 W (26 500 lm) - LED-lyskastere | Kjell.com

Kjell'n koster altså 100kr mer, er oppgitt til 1000 lumen mer, og har 6500 kelvin lysfarge.

Hadde jeg vist dette tidligere hadde jeg sannsynligvis gått for disse pga lysfargen. 6500 er vel mer dagslysaktig, og til arbeid kanskje passe bedre.

   #8
 69     1
SG Area 66. Tåler en støyt, vannsprut etc. Raske å koble. På kampanje hos Onninen til 870,- + mva pr stk. Har montert en skokk av de i naustet og i garasjen. Veldig fornøyd!
Signatur