287    7    0  

Tips til spotter på Vaskerom og bad

 1,401     Nordpolen     0
Noen som har tips både merke og fargevalg?
Samme på begge eller?Pris er ikke så viktig, kan handle både hos Solar og BA

   #1
 6     0
Vi anbefaler ikke spotter til vaskerom og bad, de gir for mye lys på gulvet og for lite lys i rommet. Vi anbefaler runde lys med stor spredevinkel, typisk 120 grader for å få lys i rommet. Se på disse: https://www.led-spot.no/products/led-downlight-slim

De går på 24 volt og kan derfor kobles flere lamper på samme driver. 27 cm er god på vaskerom og 20 cm er mye brukt på bad.

3000K er bedre enn 2700K fordi det ligner mer på lyset ute når du skal sammenligne farger klær, sminke og annet.
   #3
 6     0
Det er opp til deg. Jeg har selvfølgelig huset fullt av slike og er veldig fornøyd. det eneste du ser er kransen rundt - som er den samme som vanlige spotter. Så har de en matt, synlig, heldekkende plate som i realiteten er lysflata.

Det skal også bemerkes at man blir mer og mer oppmerksom på det intense lyset i sentrum av spottlysa. Når det ligger små barn på gulvet og se i taket, blir oppmerksomheten tiltrukket av lyskilder. I spottene er denne ganske sterk. man vet ikke langsiktig virkning på øynene til små barn i slik situasjon.

Flere og flere offentlige bygg forbyr spottlys slik vi kjenner de i dag på grunn av barnevogner og barn som ser i taket og som tiltrekkes av lys.
  (trådstarter)
   #4
 1,401     Nordpolen     0
Synes forsatt de ser lite pen ut, barn eller ikke barn på vaskerom/bad.Du erklar over at det er regler for å reklamere for egne produkter/firma
   #5
 6     0
Nei jeg er ikke det. beklager. Skal ikke svare på slik igjen. Lykke til med valg av lamper.
   #6
 255     0
Enig i at 3000K er bedre enn 2700K på bad/vaskerom etc.
Selv bruker jeg mye SG Junistar Eco på både Rehab og nye bygg. Disse kommer kun i 2700K
   #7
 131     0
Er fornøyd med Unilamp Luzense 3236521 Unicone Downlight 83 8W 3000K Hvit. Den har veldig tynn  kant og ser bare ut som  «et hull i taket» det kommer lys fra. Lite blending.