2,514    5    0  

WarmDim?

 29     0
Hei! 
Holder på å bygge hus og skal få installert litt downlights i taket i stuen, hall etc. Elektrikeren vil selge meg noen led downlights som heter WarmDim downlight fra produsenten Unilamp. Disse er i følge produsenten varmhvit på full styrke, og lyset blir gradvis enda varmere når det dimmes (fra 3000K til 2000K). Akkurat som vi er vant med fra halogenlamper i følge elektrikeren. De er selvfølgelig et par hundre kroner dyrere enn standard LED. 
Har dette noe for seg, eller det like greit å få installert standard, dimbare LED med f.eks. 2700K? Unilamp er et merke jeg aldri har hørt om. Noen som vet om det er ok kvalitet eller jalla? På forhånd takk! 

Et WarmDim et godt valg?

  • Absolutt. Lyset blir fint når man dimmer.
  • Nei, dette er helt unødvendig. Bruk pengene på noe annet!


   #1
 38     0
Heisann! Warmdim eller dimtowarm som det ofte blir kalt er en type led som er laget for å tilsvare halogenlyset. Personlig liker jeg det veldig godt og har selv slike lyskilder hjemme. Jeg liker at lyset blir enda varmere når det dimmes. På en annen side så er jo fordelen med vanlig led at den holder seg på samme lyssatte uansett lysstyrken.

Uansett, dette er smak og behag. Unilamp er en stor produsent og Jeg har ikke hørt noe negativt om de.

Du kan jo f.eks velge warmdim i stua eller steder der du ofte dimmer lysene og andre der de ikke dimmes like ofte. (Om du vil spare litt penger)

Lykke til med husprosjektet.

Mvh Daniel
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 29     0
Takker så mye for svar! Har prøvd å undersøke litt vedr. led som gir varmere lys når de dimmes ned. Ser da at en del har gode erfaringer med SG sine "DimToWarm" led downlights. Regner med disse tilsvarer Unilamp sine "WarmDim". Er SG et tryggere valg? Finner lite erfaringer med Unilamp.
Elektrikeren har satt opp Unilamp i pristilbudet, men tror dere ikke han like godt kan levere SG? Eller er Unilamp like bra?
Setter stor pris på hjelp her.
   #3
 187     0
SG er et anerkjent Norsk produkt. Produktene er av høy kvalitet og skulle det være noen problemer er SG veldig greie på reklamasjon.
   #4
 38     0
SG er den foretrukne leverandøren i Norge for både grossister og elektroinstallatører. De lager gode produkter som er enkle å montere og godt dokumenterte. Jeg kjenner ikke godt nok til Unilamp sine produkter, men SG er uansett et godt alternativ.
Signatur
   #5
 139     Asker     0
Jeg skal selv kjøpe inn LED downlights i nytt hus til våren. Det skal jeg definitivt ha warmdim. Gir mye mer behagelig lys ved neddimming etter min smak.

Men husk også andre parametere som CRI og lysspredning. Personlig legger jeg inn penger i ordentlige COB LED med CRI på minst 95 og lysspredning på 50 grader.