#31
 10     0
Hei, håper det er greit å "hive seg på" denne tråden. Har problem med dårlig inneluft hjemme og problem med å kontrollere temperaturen. Har nylig satt opp mekanisk avtrekk på 1 toalett og 2 bad, men det "drar" ikke med seg luften fra øvrige rom. Har et hus over tre etasjer med åpen trappeløsning, hvor jeg sliter med at all varmen samler seg i toppetasjen (kjøkken/stue), og følgelig må jeg varme med varmekabler og varmeovn nederst. Samtidig trenger jeg å kunne håndtere soverom i mellometasjen som et eget system siden kona blir tett og får hodepine når vi ikke har vinduet helt oppe, noe vi ikke har anledning til. Legger ved skisser. Jeg tenker/håper at noe av problemet kan løses ved å sette opp 2 stk. RW1-50 i hver sin ende av huset, altså en innerst i kjeller og en innerst i stuen i toppetasjen slik at disse kan flytte luft. Samt, å håndtere soverommet for seg selv ved å la en eller 2 stk RW1-50 fungere der. Virker dette hensiktsmessig? Alternativt vurderer jeg Mitsubishi sin VL-50 som uavhengig løsning på soverommet istedenfor. Må tilstå at dette ikke er vel gjennomtenkt enda, men jobber under tidspress så legger heller ut oppdatering om jeg skjønner at dette produktet ikke egner seg til å flytte luft som jeg tenker her.
Del erfaring og kunnskap - få rabatt på  Twinfresh Expert Wifi fra Foris! - huset_skisser.jpg - melmac

   #32
 302     Akershus     0
Kanskje du kan tegne inn hvordan det ser ut i dag også? Du har slik jeg forstår det mekanisk avtrekk tre steder. Kan du skisse dette? Går disse kontinuerlig? Øvrige ventiler i huset hadde også vært interessant å se.

Så presenterer du to forskjellige problemer. Dette med at varmen samler seg oppe vil vel trolig bli enda verre hvis du monterer en vifte som trekker inn luft nederst og en som dytter ut luft øverst. Motsatt er ingen god idé da det vil motvirke den naturlige luftdriften i huset (du har en naturlig pipeeffekt fra nederste til øverste etasje). 

Hva gjelder soverommet hvor din kone får tett luft, hvilken løsning for lufting er det her i dag? Har rommet ventil? En eller flere? Sover dere med døren til resten av huset åpen eller lukket?
Signatur
   #33
 10     0
Tusen takk for tilbakemelding, og det du sier om at å forsøke å dytte luften mot den naturlige luftdriften virker jo logisk (når du sier det Wink ) Legger ved skisse som viser mekanisk avtrekk som er installert via kanaler i taket på badene i dag, med slisser under dører. Bruker en regulerbar EC-vifte fra Østberg som går kontinuerlig på lav effekt. Planen var å få laget en fuktsensor til denne slik at den kjører opp hastigheten når noen dusjer.

På soverommet sover vi med vinduet så åpent som går uten å ta bort innbrudssikringen. På varme dager har vi i tillegg åpen dør til resten av huset med varmepumpe i trappeoppgang mellom kjeller og 1. etasje på kjøling (inntegnet som rød boks). Smile
Del erfaring og kunnskap - få rabatt på  Twinfresh Expert Wifi fra Foris! - huset_skisser.jpg - melmac
   #34
 302     Akershus     0
Og hvor mange ventiler har du i hver etasje som kan gi tilluft som de mekaniske avtrekkene kan trekke luft inn fra?

Du har ingen i soverommet som er problematisk siden du sier dere sover med vinduet åpent?

Hvor gammelt er huset?
Signatur
   #35
 10     0
Hei igjen, har kun ventiler for tilluft i vindusspaltene, disse er selvsagt åpne. Ingen ekstra ventiler unntatt i kjelleren under trappen som er 1. Huset er fra 1989 Smile
   #36
 10     0
Antall vinduer som har spalter er forresten 10 i toppetasjen, 3 i mellometasjen og 3 i underetasjen Smile
   #37
 302     Akershus     0
Hvis du ikke har planer om å installere balansert ventilasjonsanlegg, tror jeg en god start da hadde vært å montere noen ventiler. Alle soverom og stuer/oppholdsrom bør ha minst en ventil. Det går jo å starte med soverommene hvis det er der man har et opplevd problem.

Du kunne jo også vurdere å investere i f.eks Netatmo og et antall slike enheter så du kan få en grov måling av reell CO2 i de forskjellige delene av huset ditt, og typisk i soverom gjennom natten.
Signatur

   #38
 10     0
Beklager at jeg ikke fikk gitt tilbakemelding før nå; jeg fikk lest via mobilen men fikk ikke logget inn Smile Takk for tipset, jeg skal vurdere å sette opp noen ventiler, samt at jeg er i tenkemodus mht. balansert ventilasjon. Har spurt om Foris kan sette opp et forslag for balansert ventilasjon med disse Twinfresh enhetene som dekker behovet og som kan fungere greit sammen med dagens avtrekk, da det hadde vært veldig kjekt å fått en prislapp på hva det vil koste å unngå å miste den varmen som jeg ville gjøre med bare ventiler (og så er det jo kjekt å få brukt noe av den støtten som Enova kan gi Smile. Har bestilt en Twinfresh Expert RW1-50 for å få sett på hvordan de ser ut mtp. å montere dette rundt om kring i huset. Finner dessverre ikke så mange bilder på nettet av disse montert. Angående å kjøpe inn noen netatmo målere hadde dette vært kjempegøy med tanke på å dokumentere virkningen, så skal også vurdere dette Smile Angående å løse problem nr. 2, som er at varmen stiger i huset og samler seg i toppetasjen virker det som at eneste løsning er å skaffe en ekstra varmepumpe, evt. en ny med flere innedeler. Det blir jo fort dyrt, dette, og det er ikke noe man MÅ gjøre, men fordelen jeg også ser er at dersom jeg først investerer i disse twinfresh enhetene som sørger for ventilasjon med varmeveksling, vil disse kunne jobbe bra sammen med varmepumpe for å unngå unødig energitap ved kjøling/oppvarming.
   #39
 1     0
Går det fortsatt ann å få rabattkode?
Bor i 4 etasjers horisontal tomannsbolig, og vi har to nederste etasjene og har påvist for høye verdier i huset. I kjelleren er det naturligvis høyest, men vi bruker sjelden rommene der. Vil det alikell være mest fornuftig å plassere viftene i kjelleren (så mindre radon siver opp) eller på soverommene hvor man oppholder seg mest?
Planen var å prøve ut ett soverom først, men siden jeg har forstått at man bør ha to som jobber sammen så tenker jeg kanskje det er best å plassere en i hvert soverom. Det er en stor stue og gang i mellom, vil de da ha en effekt på hverandre ? Dørene står som regel helt åpne.
Noen som har erfaring med hvor plagsom evnt lyden er?
   #40
 10     0
Hei - har akkurat sovet første natt med en stk twinfresh exper rw1-50 like ved sengen på soverommet, og for oss var ikke lyden plagsom. Det finnes 3 stiller, og vi brukte mellomstillet til og med om natten istedenfor det som bråker minst - må også si luften føles veldig mye bedre, men nå har jeg ikke enda gått til anskaffelse av måler så jeg får ikke dokumentert hvor mye bedre men ihvertfall veldig glad for å ha gjort dette tiltaket så langt, så blir det etter hvert flere slike rundt om i huset Smile