100    7    0  

Brei flatmeisel

 2 731     Vestlandet     0
Er det nokon som veit kvar det går an å få kjøpt breitt flatmeisel/spademeisel/flismeisel? Gjerne som kan bestillast på nett. 

Eg har forsøkt å leita litt rundt, men det einaste eg finn er typisk 40mm breidd på tuppen. Det har eg og liggjande. Eg skulle gjerne hatt noko med over 100mm breidd. 

Signatur

TSt
   #1
 7 485     0
Tenker du med SDS+ tange ? Finnes flere standarder her f.eks. SDS MAX.
Jeg har en fra Irwin med SDS+.
  (trådstarter)
   #2
 2 731     Vestlandet     0
Det gløymde eg å nevna. Det er sds+ eg treng.
Meiselen kan med fordel ha langt skaft og. Eg skal fjerna nokre plater med porebetong frå grunnmur med det. Jo større meisel, jo raskare er jobben gjort.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 2 731     Vestlandet     0
Den er SDS-max.

Eg veit det skal finnast noko slikt: https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/bor/kompressorbor/spademeisel-sds-181799/#tab02 men med mykje breiare hovud. Eg greier ikje finna det.

Platene eg skal fjerna kan nok delvis "brekkast" ut for hand og, om eg kjem til med noko breitt nok bak.
Signatur
TSt
   #5
 7 485     0
Barkespade er det vi har benyttet som stor spademeisel hvis det er manuelt. Men kanskje for stort her. Vet hvorfor jeg anbefalte at dette ikke skulle tas bort et annet sted.
   #6
 1 831     Sørlandet     0
Så brei meisel på sds+ er ubrukelig. Har også til gode å se det. Har brede til hiltien men det er sds max og til og med da syns jeg de vrir seg mye. Men så er Ikke porebetong særlig hardt da.
  (trådstarter)
   #7
 2 731     Vestlandet     0
Dette er ikkje spesielt hardt, og sit ikkje spesielt godt på betongen. Så lenge eg kjem bak platene, at eg kan skrapa/dunka inntil betongen, skal det nok gå greit. Det er nok mogleg å bryta det laus manuelt og, om eg har noko sterkt nok med stor nok flate.
Signatur