707    2    0  

Er det lov å selge bolig uten egenerklæring ?

 1     0
jeg har kjøpt bolig i slutten av 2016 og fant ut at den hadde vannlekkasje i hoved rør inntil huset .. 

boligen var dødsbo og han som er ansvarlig for salget nektet å svare egenerklæring 

fra første dag jeg flytta inn fant jeg ut at det er veldig dårlig vanntrykk i huset , har hatt en rørlegger for å sjekke og han opplyste at det er vannlekkasje ute som må utbedres og det kommer til koste over 100k 

jeg har tegnet boligkjøperforsikring og har vart i kontakt med forsikringen som  mener at jeg har ikke noe rettigheter så lenge selgeren har ikke levert egenerklæring .

hva skal jeg gjøre her ? jeg synes jeg ble lurt av både selger megler og takstmann som ikke har opplyst om lekkasjen , samtidig har jeg betalt eierskifteforsikring uten å få noe som helst hjelp .. 

  setter stor pris på deres hjelp 


   #1
 18 568     Akershus     0
Tror du har en dårlig sak, dessverre.
Ved salg av dødsbo er det ofte en møter «selger har ikke bodd i huset og vet ingenting . Noen ganger selv om selger er boets barn, har hatt sitt daglige besøk i barndomshjemmet og deltatt i vedlikeholdet det siste 50 år. Sjekk selgers forutsetninger for å kunne vite noe om tilstanden i huset.

Ad vann. Sjekk statisk trykk. Dvs når alle kraner er stengt og trykk når det tappes normalt. Dersom statisk trykk er godt mens tappetrykk er lavt, kan det være at det ikke er lekkasje, men gjengrodde jernrør inn som er problemet. Slike rør kan kanskje renses for et litt lengre liv. Du kan også midlertidig avhjelpe noe ved å montere en hydrofortank/akkumulatortank dersom trange rør er problemet.
Signatur
   #2
 2 092     Asker     0
Når det kommer til dødsbo har selger mindre ansvar, og reflekteres ofte i prisen. Det kan være at selger ikke har noe. Relasjon til boligen, og i så måte gjør lurt i ikke å besvare egenerklæring, f.eks pga akkurat slike tilfeller som dette. Svarer han noe annet enn «vet ikke lyver han/hun da fort vekk da også. Utleieleiligheter faller delvis under det samme, men mer en plass mellom dødsbo og der noe selv bor.
Signatur