30 609    5    28  

Fylle ut skjøte

MML
 248     14
Jeg forsøker å fylle ut skjøte og har noen spørsmål...
Hvem er
-Rekvirent
-Utsteder
-Hjemmelshaver
Jeg forstår dette slik at kjøper er rekvirent, mens selger er utsteder og  hjemmelshaver.

taz
   #1
 3 840     Haugesund     2
Signatur
   #2
 9 677     Kysten     4
Holder på med skjøte nå. Klør meg i hodet over samme uttrykk som TS. Like grønn etter å ha lest i linken. Noen som vet fasit?
   #3
 923     3
en til som lurer på noe ang utfylling av skjøte.

skal jeg skrive under på punkt.7?

kjøpers/erververs erklæring ved overdragelse av boligseksjon

sjekket på kartverket,men ble ikke noe klokere av det.
   #4
 2 373     2

skal jeg skrive under på punkt.7?

Kommer an på hva det er du kjøper. Frittstående enebolig, eller seksjon (leilighet, del av to/tre/firemannsbolig e.l.) i boligsameie? ("selveierleilighet", i motsetning til borettslag)

hvis du skulle skrevet under her og ikke gjør det, får du papirene i retur. Skriver du under der uten at du trengte det, så skjer det ikke noe galt...
   #5
 372     Hordaland     3
Jeg har vært borte i tre tilfeller nå de siste fire årene - og til tross for veiledning - har samtlige kommet i retur med merknader eller beskjeder om feil i utfylling.

Jeg begynner å mistenke at de bevisst "kverulerer" for å holde oppdragsmengden og sitt eget eksistensbehov oppe. Nok om det.

Her er hva du gjør;

Fordi mange tilfeller er ulike og det er ulik praksis for utfylling om kjøper eller selger er rekvirent (begge kan være det), bør du definitivt ringe "tinglysingen" som er servicetelefonen til kartverket.  Tlf. til kundesenteret er 08700 og tlf. er åpen fra 9 - 15. Jeg kunne sikkert sagt litt om div. punkter, men ring dem. Utvilsomt best.  ;)

Men. Og det er viktig; beskriv godt hva du vil ha hjelp til, hva tilfellet gjelder og ta (helst) opp hele samtalen. Fordi jeg har mer enn engang opplevd å få informasjon som vedkommende saksbehandler (av tinglysingen) etter innsendelse ikke har godtatt. Grrr.

Så får vi bare håpe på at de blå tar tak i denne galskapen....

Lykke til!
Signatur