453    3    0  

Hus fra 60-tallet uten tomt

 26     0
Hei, min bestemor har et hus på min fars tomt som jeg og kjæresten har planer om å flytte inn i og pusse opp. Er det noen som vet hva et hus fra 60-tallet er verdt uten tomt? Må kjøpe ut min fars søsken. Det er et par år til enda da vi begge studerer, men vil vite ca. pris med tanke på at det ikke er egen tomt. Min onkel søkte til kommunen for å få skilt huset fra min fars eigendom uten at han kom noen vei med det. Huset står på en eigendom i en liten bygd der tomteprisen er på 400 000kr. Vil tenke meg at et hus uten tomt ikke koster så mye. Huset ser helt likt ut fra da det ble bygd, kjøkken og bad er ikke forandret på. Huset har 3 etasjer med 3bad, 3 stuer og 5 soverom. Takk for svar

   #1
 757     Stavanger     0
Et hus i fra 60 tallet helt uten oppgraderinger og uten tomt vil jeg våge meg til og si, ikke er verdt mer en hva det koster og rive.. Når det er så gammelt og ingenting er gjort noen gang koster det nok mindre og bygge nytt en å restaurere gammelt vræl. Men, huset kan jo mot formodning være i god stand rent byggteknisk hvis det er tatt godt vare på.

Når det er sagt mtp på dine fars søsken blir nok den rette veien en takstmann som tar en takst på boligen. IKKE en megler, men altså en takstmann som ser bygningen for hva den er og intet mer.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 26     0
Hva koster det evt. å rive? Rent byggteknisk vil jeg si at huset er i god stand, og godt beboelig. Vil bygge på front og baksiden. Syns huset er for "sentimentalt" til å rives. Er det vanskeligere å få lån til oppussing om huset ikke er verdt noe særlig? Påbygg og oppussing er ganske så dyrt. Er heldigvis sammen med en elektriker og har gode venner som kan fikse det meste. Så sånn sett blir det ikke mye utgifter på fagfolk(utenom rørlegger, mangler det før venneflokken er komplett).
HSt
   #3
 25 908     Lillestrøm kommune     0
Jeg synes han tar litt hardt i, teknisk verdi kan jo være en del selv om huset ikke er oppdatert. Det er jo ingen verdi tilbake før et hus er bygd opp igjen. Ved å overta et eldre hus er det ofte mulig å spre investeringskost over flere år enn når en bygger et nytt hus.

Men det er korrekt at en bør trekke i fra nok grunnet elde/ikke dagens standard. her har en del tankstmenn og meglere en vei å gå for å få frem dette i tallene de presenterer.