4 082    4    1  

Hva skal stå i kjøpskontrakt?

 21     Bømlo     0
Hei.

Jeg er i ferd med å selge huset mitt fra 50-tallet, lurer på om jeg skal gamble på å selge det uten eierskifteforsikring.

Det er endel som trenger rehabilitering, som kjøkken, bad og soverom.

Det jeg lurer på er hva jeg må skrive i kontrakten, for at kjøper ikke skal komme i ettertid å kreve erstatning for ditt og datt?

Det er ingen store problem med huset som jeg vet om, jeg prøver på ingen måte å lure noen! Men du vet aldri når du møter på en kranglefant.

   #1
 5 495     1

(...)

Det er ingen store problem med huset som jeg vet om, jeg prøver på ingen måte å lure noen! Men du vet aldri når du møter på en kranglefant.


Jeg mener dette er et godt argument FOR eierskifteforsikring... Jeg hadde i alle fall vært villig til å betale noen kroner for å slippe eventuelle kranglefanter. Da kan du henvise til forsikringsselskapet. Du bør forvente at kjøper har eierskifteforsikring.

I og med at huset er fra 50-tallet finnes det vel alltid muligheter for skjulte feil og mangler, som du ikke vet om - men som kjøper kan påstå at du burde vite om...?
   #2
 1 039     Akershus     0
Du må ha en ordentlig kontrakt. Det som er KJEMPEVIKTIG er at huset selges as is:

http://lovdata.no/all/tl-19920703-093-003.html#3-9

Du må ha en ordentlig avtale her. Jeg ville brukt en proff, feks https://www.ao.no/. Kun til oppgjøret, ikke spesielt dyrt.

(Selv om jeg i prinsippet har fagbakgrunn til å håndtere dette selv, brukte jeg advokat da jeg solgte privat)
   #4
 13     0
Ta kontakt med en advokat som kan hjelpe med kjøpekontrakt. Eierskifteforsikring kan du ikke tegne etter at du har lagt boligen ut for salg. Du kan lese mer www.1bolig.no om hvordan du bør gå frem, de er mange kranglefanter der ute du ikke vil møte med en dårlig sak Sad
Signatur