107    2    0  

Hvor mye bør jeg betale og overta en festekontrakte på en tomt (ikke bebygd)?

 2     0
Hei,
Jeg har kjøpt meg hus, på selveiertomt, på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Tomten ved siden er en festetomt, 436m2, som kan ikke bygges på (mer enn en garasj til 50m3) og har ikke innkjøring rett fra veien. Han som har festekontrakte per idag ønsker og selger den videre til meg. Det er en gunstig og stabilt festekontrakte, årlig feste ca1240kr. Jeg har snakket med flere eiendomsmegler, og de sa 5.000kr var en rimelig sum for meg å betaler han for og overta festekontrakte. Men nå mener han at jeg skal betaler minst 40.000kr, siden han kan leie det ut for vinterlagring av båter for 5K per båt. Jeg vet at, til slutt, det er hans beslutning, men jeg lurer på om det er noe kalkyle som jeg kan bruk her siden det er så pass spredt vurdering?  På forehand takk!

TSt
   #1
 7 526     0
Er det lov med båtopplag på dette området ? Har kommunen regler for dette evt er området regulert til et formål ?
Hvordan skal båter kunne komme dit hvis det ikke er innkjøring fra vei ? Dette kan være matter og redusere verdien på men jeg jeg synes 5000 var en lav pris for å overta denne selv om den ikke kan bebygges med bolighus og ville nok også betalt 40 000 for å kunne få garasje tilknyttet huset.

Men feste kontrakter kan ofte reforhandles ved salg så må sjekke dette og hva evt pris på utløsning av kontrakt vil være.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Hei, og takk for svaret.

Jeg skal sjekke med kommune ang. regulering (i tilfelle at det skulle plutselig skjer!).

Jeg har per idag allerede garasje tilknyttet huset, formål min for denne tomten er et mer sikkert plass for barna mine og kunne leke. [Feste]Tomten har en stor hekk som hindre innsyn og, enda mer viktig, forhindre at en fotball (og barn) går plutselig ut på veien.

Jeg er enig at 5K synes for lav, jeg tilbød han nesten dobbelt det, men det var 'no-go'.