388    11    2  

Hvor mye kan jeg sette leieprisen?

 52     1
Heisann!

Lurer på om noen som kan gi et anslag på hvor mye jeg kan sette leieprisen til.
Merk at vi skal betale for strøm og det er varmekabler i nesten hele utleiedelen.

- Utleiedelen er i førsteetasje i en enebolig.
- 80kvm cirka
- 15 min fra Drammen
- 2 soverom
- nesten nytt kjøkken og bad.
- Resten er ok standard

Si ifra hvis det trengs mer info.

Tusen takk på forhånd!


   #1
 105     0
Hei,

Du kan jo undersøke litt hva tilsvarende størrelse i ditt området / Drammenområdet ligger på?

Jeg har lite kjennskap til leiemarkedet rundt Drammen, men jeg ville begynt på finn.no og undersøkt litt priser:)
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 52     0
Hei,

Du kan jo undersøke litt hva tilsvarende størrelse i ditt området / Drammenområdet ligger på?

Jeg har lite kjennskap til leiemarkedet rundt Drammen, men jeg ville begynt på finn.no og undersøkt litt priser:)

Jeg har sett litt rundt, men jeg tenkte mest på det med strømforbruk og lignende.

Leieprisene ligger fra rundt 9500 - 12.500,-

Men disse har kun varmekabler på badet.

I utleiedelen vår er det både varmekabler i nesten hele leiligheten og varmefolie i tak som bruker elektrisitet.

Noen forslag på hvor mye jeg bør ta, i forhold til at jeg betaler for strøm?

Takk! Smile
   #3
 2 741     1
Det er umulig å sammenligne Drammen og Trondheim, så å referere til leieprisene her er ikke relevant.

Men det jeg reagerer på her i byen er hvor mye ekstremt høyt priset inngangsbilletten til boligmarkedet er. Du får 6-8000 for nesten hvasomhelst. Men så er det forbausende flatt, eller skal vi si: Svært lav stigning. Som leietaker betyr det at kan du legge i litt mer, får du mye mer tilbake. For utleier betyr det at de ekstra detaljene som kanskje har kostet en god del å få på plass ikke er noe som leietaker er villig til å betale SÅ mye for.

Jeg er redd din vekt på oppvarmingen kan falle i den kategorien. Det er ikke akkurat blikkfang, fysisk sett. Folk ser minst like mye etter om flisene på badet er av en moteriktig farge og form. Om du skjønner... Selv om varmekomfort reelt er viktig, er det ikke noe en potensiell leietaker vurderer som så viktig for å undertegne en leiekontrakt.

Forholdene kan være helt annerledes i Drammen. Her i Trondheim ville jeg vært forsiktig med å ikke overspille dette med varmen. I verste fall kan du få leietakere som sier at "Han sier jo at han betaler all strøm uansett, så vi behøver ikke tenke på hvor mye vi bruker - vi kan gjerne dusje i en halvtime og ha 28 grader på stua!" Det er da du begynner å ønske at du hadde tatt kostnaden ved å installere en egen måler. Eller at du ikke hadde oversolgt dette med "Ubegrenset strøm og varme er inkludert i leieprisen".
   #4
 1 500     Akershus     0
Jeg har installert seriemåler. Det et anbefales. Vi har hybel på 40m2 med en beboer, likevel bruker denne hybelen halvparten av hva vi bruker på resterende 200m2 og fem mennesker. Jeg gjettet på ca 500 i mnd, men det ligger an til ca 1000 i mnd. Det er heldigvis leieboeren sitt ansvar.. Nå betales det 500 akonto, så regner jeg over faktisk forbruk og sender regning på resten. Leieprisen avhenger av markedet, du får legge ut en annonse og se hva de vil betale.
   #5
 3 320     0
Har nok tenkt seriemåler selv også, men er litt betenkt nå som AMS kommer hanske snart. Da blir ert litt vanskeligere å beregne hva strømmen til leieboer faktisk koster. I tillegg er det vel strengt tatt noe regler mot seriemåler (?) som kan bli håndhevet når everket skal inn i alle landets skap og bytte målerene sine.
   #6
 1 500     Akershus     0
De sa i allefall ikke noe på min seriemåler når Ams ble montert. Jeg Harstad et bilde av målerene månedlig og faktura får du jo uansett. Hva mer trenger du for å avregne forbruket?
   #7
 3 320     0
De sa i allefall ikke noe på min seriemåler når Ams ble montert. Jeg Harstad et bilde av målerene månedlig og faktura får du jo uansett. Hva mer trenger du for å avregne forbruket?


AMS betyr jo at strømprisen etterhvert kommer til å variere med tid på døgnet etc. Dermed blir det litt mer komplisert å dele kostnader. Hva skal leieboer betale hvis han mesket øl i travel time på induksjonstopp og dermed doblet nettleien for den måneden (litt søkt, men har vært noe historier fra AMS-regulert nettleie nedover i Østfold som har gitt slike utslag).

   #8
 5 979     Finnmark     0
Du kan sette leien utfra lokale priser. Ofte er det to valg med leieprisene. Høy leie skaper ofte hyppigere bytter av leieboere enn litt lavere leie.
Viktig å tenke på at om du begynner med for "lav" husleie, så blir det veldig vanskelig å øke den senere........ Lettere andre veien og ingen problem med lovverk heller da.
Signatur
   #9
 10 406     Akershus     0
Om det er varmekabler over alt, så drar jo ikke det noe mer strøm enn om det f.eks. var panelovner.

Hvis du er redd for strømprisene, så kan du jo enten få inn en seriemåler, evt. sette inn en varmepumpe, og koble ut varmekablene. Er strømmen inkludert, så er det i hvert fall ingen (økonomisk) grunn til å spare.
Signatur
   #10
 567     bare ett av gangen, helst     0
Jeg vet ikke hvor hektisk leiemarkedet er "15 min fra Drammen" (med bil? Det er jo langt ...), men en erfaring etter å ha hjulpet en venninne som for leide ut for første gang: ideen var å sette leia ikke for høyt, så man fikk noen stabile og slapp å gjøre dette for ofte. Men de som har dårlig råd vil jo naturlig nok sortere etter pris, og da denne plutselig lå ganske gunstig til (flere billigere forsvant, og det skjedde jo fort), så rant det inn med henvendelser fra folk som lurte på om det kanskje ikke var nødvendig med dette depositumet.

Så, hvis det ikke er helt klart for utleie ennå: Lag en konto på Finn. Lagre i Mine funn alle relevante i nærområdet. Se hva som skjer over litt tid. Det gir et bedre bilde.