4 964    2    1  

Kjøp av fellesareal i sameie

 191     Bergen     1
Hei,
Jeg bor i en blokk, der det er noen rom under min leilighet.
For ca 2-3 år siden, snakket folket i blokken mer sammen og det ble luftet en idè om å pusse opp/innrede, seksjonere ut og selge det som ligger under min leilighet.

Alle var positive, men det skjedde aldri noe.
Nå leier 3 av 6 eiere - ut sine leiligheter. Folk virker å svare mindre og mindre på e-poster vedr. "alt mulig" (t.d. vannlekkasje, frost i rør, isolering av rør, m.m.).

Mao. mitt inntrykk er at de rett og slett ikke gidder å engasjere seg.
Derfor tror jeg med andre ord at dette neppe blir gjennomført, at vi samlet da pusser opp det som kunne blitt ~~40m^2 leilighet.

Rommene under leligheten min, er spartansk bygget (rundt krigen) og var da ulovlig leid ut. Jeg har en liten fantasi om å kjøpe "rettigheten" for det under min leilighet, for å enten:

A) Slå det sammen med min leilighet
Cool Pusse opp/renovere og seksjonere ut som egen boenhet (og selge, eller leie ut).

Nå har det jo seg sånn at jeg har jo ikke ALL VERDEN med $$, men dette er noe jeg sikkert kunne t.d. solgt bilen for å fått litt $ til.

Hva bør man da ev. måtte betale for slikt? Jeg leste om en i Oslo som hadde kjøpt ut fellesareal for 3000kr/m^2. (det koster jo mye å renovere dette også!).

Jeg tror jeg kunne t.d. hatt en trapp ned fra gangen min, om jeg skulle slått dette sammen til en større leilighet.

Det er litt hvis/om her og det er forsåvidt en "fantasi"/ drøm for meg... (synest 64/53m^2 er SÅVIDT nok for to, kunne gjerne hatt en spisestue eller flyttet kinorom ut fra stuen).
Signatur

   #1
 154     Vestlandet     0
Det høres ut som om du vil kjøpe ut en særfordel av sameiet (kjelleren) Spørsmålet er vel om de andre synes at de mister noe.  Du ser bare oppsiden for deg selv Ettersom det er under etasjen og den er fundamentet for bygget vil jeg tro at det skal mye til for å få til en seksjonering (særkrav flere veier). Tips ring kommunen som driver med seksjonering og forsøk å få deres oppfatning av hvordan en slik oppdeling kan skjee
Signatur
   #2
 1 092     0

Det høres ut som om du vil kjøpe ut en særfordel av sameiet (kjelleren) Spørsmålet er vel om de andre synes at de mister noe.  Du ser bare oppsiden for deg selv Ettersom det er under etasjen og den er fundamentet for bygget vil jeg tro at det skal mye til for å få til en seksjonering (særkrav flere veier). Tips ring kommunen som driver med seksjonering og forsøk å få deres oppfatning av hvordan en slik oppdeling kan skjeeSørg for å få ned ekstraordinere betingelser i vedtektene til boenheten du skal kjøpe. Slik at du har de rettighetene du trenger uten å måtte søke styret.