337    11    0  

Kjøpe hus med ubestemt overdragelse

 18     0
Hei.

Skal overta ett hus, men det er litt usikkert når.
Vi bruker mye penger på oppgraderinger av boligen vi ikke har eierskap til.

Både selger og kjøper ønsker kjøpekontrakt men det er uvisst når overtakelsen kan bli.

Det hadde også vært interessant å kunne låne penger med sikkerhet i boligen. 
Hvordan kan vi angripe dette? 


HSt
   #2
 29 170     Lillestrøm kommune     0
Megler var krystallklar når huset her ble kjøpt, selger måtte sette en overtagelsesdato selv om de var redd for at nytt sted å bo ikke ble ferdig. De ga seg en måneds margin. Når overtagelse nærmet seg så var det ikke vanskelig å få utsatt overtagelse med 12dager når de manglet strøm i den nye boligen. (vi sendte hver vår melding til megler om at dette var ok for begge parter, betalingsfrist ble da utsatt)

HSt
   #4
 29 170     Lillestrøm kommune     0
Har de kontrakt så er det vel ikke så farlig å kjøpe noen malingsspann, Men det må være veldig spesielle forhold som antydet over og både selger og kjøper kan her ta risiko alt an på hvordan dette faktisk gjennomføres. Tror ikke vi kan gi mer praktiske råd uten å skjønne hva som er bakgrunnen
   #6
 5 111     Sørnorge     0
Så du bor der nå og det er et testament som sier at du skal arve huset når eier går bort?
HSt
   #7
 29 170     Lillestrøm kommune     0
Litt annet spørsmål enn det TS startet med ...

Er det flere arvinger så ser vi av andre tråder at der går an å rote til ting skikkelig også

Det går an å overføre hus mef borett for eksisterende eier, men ofte er det mye følelser knyttet til bolig og en bør være sikker på at dagens eier ønsker det. Og den eldre generasjonen synes også at det er rart at det skal gjøres så omfattende endringer i et hus som de synes fungerer. Det lille badet i barndomshjemmet mitt blir nok værende slik det er.


  (trådstarter)
   #8
 18     0
Vi skal kjøpe det til en fordelaktig pris. Vi ønsker å få gjort det nå sånn at vi unngår krangler senere. Selger skal flytte fra enebolig til leilighet men det er vanskelig å si når annet enn at det blir i år.

Har du noe mer info om overførsel av eiendom med borett?
   #9
 1 314     Sandefjord     0
Hva med å bruke en advokat som setter opp en kontrakt? Det kan da ikke være umulig å gjøre dette juridisk riktig, samtidig som både kjøper og selger sikrer sine avtalte rettigheter.
Det kan være en god investering å lage en juridisk bindende avtale som hindrer senere bråk eller uro i familien.

Hva om dere fortsetter å investere i eiendommen med tanke på en fremtidig overtagelse, og så går plutselig nåværende eier bort? Da må dere forholde dere til evt arvinger.
Nå kjenner ikke jeg til alle forholdene og relasjonene i denne saken, men det dette kan fort bli konflikt om det ikke finnes noe skriftlig....
   #10
 21 315     Akershus     0
Det er kanskje ekstra forhold om selger sitter i uskiftet bo?
Signatur