14 632    9    5  

Kjøpe hus på tvangssalg - Hva er fallgruvene?

 32     1
Vurderer frem og tilbake mellom å bygge nytt, og kjøpe og pusse opp. Har kommet over et meget interessant prospekt hvor huset skal tvangsselges. På bildene er det fortsatt møblert.

Hva er de store fallgruvene her?
Skjønner gangen i det med budgivning og slikt, men tenker mer på vandrehistoriene jeg har hørt om at folk har kjøpt hus på tvangssalg og de som har bodd der tidligere nekter å flytte, og det går mange år i systemet før man blir kvitt de.

Har også hørt historier om at hus har blitt rasert før utflytt for å gjøre livet surt for de som tar over.

Hva er egentlig "realiteten" her? Er det relativt trygt å kjøpe på tvangssalg?
Del gjerne historier eller synspunkter dersom dere har, for er helt blank på denne delen av boligkjøpet

   #1
 1 323     Østlandet     0
En kollega kjøpte hus på tvangsalg i fjor. Man må være forberedt på at det tar tid, og tålmodigheten til mange kan nok bli satt på prøve, men årevis i systemet er nok sterkt overdrevet. Det var visse tidsfrister både for de med krav i huset (banken) til å godta budet, til eier for å forsøke å finne en løsning og for eier til syvende og slutt å flytte.
Alle tidsfrister ble dratt helt ut i dette tilfellet, men når fristen var ute fikk huseieren beskjed om at han skulle være ute innen en viss dato, hvis ikke ville han bli kastet ut av politiet og nye låser satt inn i huset.

Jeg tror det tok 3-4 mnd før de fikk overta huset.
   #2
 136     Åre     1
Kjøpte hus på tvangssalg for 4 år siden.
Huset ble solgt igjennom megler som et vanlig salg, men etter en budrunde som vi vant hadde huseier 3 mnd på seg på å gjøre opp kravene/gjelden som var grunn til tvangssalg.

Er vel andre regler/rettigheter med hensyn til reklamasjon når det er tvangssalg, tror heller ikke det går an å tegne noen forsikringer ved salg.
I mitt tillfelle var det selges som forevist klausul, men det fulgte med en vanlig ordiner takst.
   #3
 22 352     Akershus     0
Det stemmer det at du ikke har noen særlige reklamasjonsmuligheter. Ofte vil eier ikke gi informasjon, og da må du som kjøper være ekstra på observant når du inspiserer eiendommen.
   #4
 1 499     Akershus     0
Budet skal stå i tolv uker. Dersom budet blir stadfestet blir det satt en oppgjørsdag. Dersom eier ikke har flyttet ut når oppgjørsdagen har kommet kan man begjære fravikelse med grunnlag i stadfestelseskjennelse. Eier kan klage, anke og påkjære. Kjenner til at opprinnelig eier trakasserte ny eier der de bodde med kveldsbesøk mm før de hadde overtatt. Om anken fører frem vil salget omgjøres. Ny eier kan da kastes ut. Når man får overtatt er det ofte bebodd med det det medfører av behov for rydding og tømming. Ny eier må legge ut for tømming og lagring. Sal man kjøpe på tvangssalg bør man være obs på at det kan ta betydelig lenger tid før man overtar en tom bolig og kan falle til ro med at dette er endelig enn ved vanlig kjøp.
   #5
 216     Asker     2
Har kjøpt et par (utleie)leiligheter på tvangssalg, men det er boliger hvor opprinnelig eier allerede er flyttet ut. Siden jeg kjøpte mtp utleie brydde jeg meg ikke om at salgsprosessen tok 4 mnd, men om jeg og familien hadde vært på boligjakt etter f.eks. enebolig hadde jeg aldri bydd på tvangssalg. Man låser da sin finansiering i flere måneder, og mister muligheten for å by på noe annet frem til salget er avklart.
Eiv
   #6
 241     Moss     0
Jeg kjøpte en hytte på tvangssalg og da hadde politiet allerede skiftet lås, slik at tidligere eier ikke lengre hadde tilgang til hytta og sine eiendeler i hytta. Jeg overtok både hytte og alt av innbo uten problemer, men måtte jo vente en del uker etter bud før overtagelse da.

Fordel med tvangssalg er at eiendommen fjernes fra alle heftelser. Og du kan dessuten ende opp med å overta innbo og løsøre av verdi.
   #7
 3 259     Akershus     0

Og du kan dessuten ende opp med å overta innbo og løsøre av verdi.


Ved tvangsalg vil jeg nok legge løsøre og innbo som et minus i regnskapet. Det er som regel containerleie og en stor rydde/kastesjau det handler om.

Kjøpte selv dødsbo, og tvangssalg blir vel det samme? Tingretten gjør opp boet og da er det ingen å klage til i ettertid osv?
Signatur

   #8
 1 499     Akershus     0
Ser ikke ut til at man kan overta med innbo. Etter fravikelse skal dette enten selges eller kastes. Selger kan nok velge å gi det bort. Oftest går det bra, men har vært borte i noen som nekter å flytte frivillig, i alle fall med en gang.
   #9
 22 352     Akershus     1

Har også hørt historier om at hus har blitt rasert før utflytt for å gjøre livet surt for de som tar over.

Eiendommen er solgt som forevist.

Ødelegger den tvangsutdrevne er det hans verdier hanødelegger kjøper kan da kreve å betale mindre. For "selger" blir gjelden ikke magisk borte ved et slikt salg. Hvis salget ikke rekker til å betale gjelden vil restgjelden følge selger.