9 361    10    1  

Kjøpt leilighet inkl. hvitevarer : Nå har selger ødelagt kjøleskapet

 4     stavanger     0
For litt under en måned siden kjøpte samboeren min og jeg leilighet. I prospektet stod det at hvitevarene ikke fulgte med, men da vi la inn bud skrev vi at hvitevarene skulle følge med. Dette aksepterte selger, og megler opplyste oss i etterkant om at vi skulle få hvitevarene.

Vi fikk telefon fra megler i dag om tidspunkt for kontraktsmøte, men megler opplyste også om at kjøleskapet har blitt ødelagt (vi har ikke overtatt leiligheten enda, selger bor der fremdeles). Har vi krav på at selger skaffer et nytt kjøleskap til oss? Evnt kan selger komme med en godtgjørelse siden vi må kjøpe nytt? Kravet for budet var jo at alle hvitevarene skulle følge med...

Håper noen kan hjelpe :)

   #1
 88     0
Du betaler for en leilighet med fungerende hvitevarer, og skal selvfølgelig ikke betale for et ødelagt kjøleskap.

Mindre mangler er ofte vanskelige å få dekket i ettertid, men før kontraktssignering skulle jeg tro du har en god sak. Men om kjøleskapet bare gikk i stykker var det kanskje ikke av særlig høy verdi?
  (trådstarter)
   #2
 4     stavanger     0
Takk for svar! Jeg mener også at vi har rett på nytt kjøleskap eller kompensasjon for kjøleskapet.

Husker ikke hvilket merke det er, eller hvilken verdi det kan ha hatt, men hadde tenkt å kjøpe alt nytt av hvitevarer når vi pusser opp kjøkkenet om 1-2 år. Dessuten er det veldig surt å måtte betale for nytt når det liksom skulle være med i prisen...
   #3
 471     Kløfta     0
Når selger har akseptert budet deres med forbehold om at hvitevarene skulle følge med, så er selger bundet av det. Han er derfor bundet til at leiligheten skal leveres med et fungerende kjøleskap. Det enkleste i en slik situasjon er selvfølgelig at man kommer til en enighet. Dersom dere enda ikke har hatt kontraktsmøte, så kan dere be megler sette inn i kontrakten hvordan dette skal løses. Enten at selger skaffer tilbake tilsvarende kjøleskap, eller at dere får ett prisavslag tilsvarende kjøleskapets verdi. Man kan også gjøre dette ifm overtakelsen, ved at man nevner dette som en mangel på overtakelsesprotokollen, og også skriver på der hvilket beløp mangelen utgjør i kroner. Det er vanligvis et eget felt der man kan enes om hvor mye prisavslag kjøper skal få ved mangler.
   #4
 5 412     Langhus     0
For meg er det nesten underlig å ønske å overta hvitevarer av ukjent årgang og ukjent stand.

Det er jo også et tema, hva gjør man hvis skapet som følger huset går i stykker 1 måned etter overtagelse fremfor 1 måned før?

Uansett: Kjøleskap får du brukt på finn fra 100,-

Signatur
   #5
 22 352     Akershus     0

For meg er det nesten underlig å ønske å overta hvitevarer av ukjent årgang og ukjent stand.
Hvor gamle de er har liten betydning for hvor lenge de kommer til å vare. Kjøper skal ha disse i to år. Sansynligheten for at de varer i to år er stor. Standen er vel at de fungerer på overtakelsestidspunktet

Det er jo også et tema, hva gjør man hvis skapet som følger huset går i stykker 1 måned etter overtagelse fremfor 1 måned før?
De skal funke ved overtakelse

Uansett: Kjøleskap får du brukt på finn fra 100,-
Kanskje, men det må transporteres osv, så den reelle verdien er større.
   #6
 22 352     Akershus     0

Dette aksepterte selger, og megler opplyste oss i etterkant om at vi skulle få hvitevarene.
Selv om det ikke er store verdien har du krav på retting (reparasjon eller bytte) eller prisavslag. Mere er det ikke å si om den saken.
   #7
 5 412     Langhus     0
Er enig i at kjøleskapet i forhold til kontrakten skal fungere ved overtagelse.

Men eventuell kompensasjon for et gammelt defekt "nobrand" kjøleskap blir neppe noe å ta med familien på Steakhouse for.

(Og enkleste løsning for selger å kjøpe et 100 kroners skap som hvertfall starter ved overtagelse :))
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 4     stavanger     0
Takk for gode svar :)

Ser ut som at de fleste mener det samme som meg. Nå har jeg fått flere gode argumenter som jeg kan bruke på kontraktsmøtet på fredag, men tror jeg tar kontakt med megler noen dager før så det ikke blir et forferdelig baluba på møtet... 

Vet jeg kan få billig brukt, men hadde vært greit å slippe alt styret med å kjøpe/hente osv (har verken bil eller henger, og bilen jeg kan låne har ikke hengerfeste)... Dessuten mener jeg også at det er en prinsippsak, har vi sagt vi skal ha hvitevarene, skal de jammen meg virke også.

Noen som forresten vet om det finnes noen skriftlige regler om dette? Greit å ha noe å vise til dersom selger slår seg vrang.
  (trådstarter)
   #10
 4     stavanger     1
Her kommer en liten update:)

I følge megleren hadde vi rett på at kjøleskapet skulle fungere ved overtagelse, dette var også selger klar over, så det ble ikke noe styr på kontraktsmøtet. Avtalen er at selger enten fikser kjøleskapet, eller så får vi 3000,- kontant av selger. Håper selvsagt på pengene så vi kan kjøpe helt nytt.

Takk for god hjelp, tror ikke megleren hadde opplyst oss om dette dersom jeg ikke hadde tatt det opp selv, så det var veldig fint å få tilbakemeldinger fra dere!