490    3    0  

Krav til radonmåling?

 6     Oslo     0
Har lest på Statens strålevern at det er krav til radonmåling av utleieenheten? Er det noen som praktiserer det, og må man registrere seg noe sted hvis man gjør en slik måling?

   #1
 2     Strømmen     0
Hei.

Det stemmer at du må dokumentere radonverdiene dine om du leier ut en utleieenhet. Du trenger ikke å registrer dette noe sted. Holder kun med en enkel radonmåling med bruk av sporfilm. Dette er en enkel og rimelig metode for å måle og dokumentere radonverdiene dine. Om du ønsker en slik måling kan du bestille denne på: http://radonmannen.no/radonmåling
Radonmåling må utføres i vinterhalvåret fra midten av oktober til midten av april. Etter utført radonmåling vil du motta en rapport du bruker som dokumentasjon ovenfor leietagere og eventuelt kommunen om de forespør dette.

God påske:)

Mvh Radonmannen AS
V/ Christoffer Berggren
Tlf: 63816000
HSt
   #2
 22 155     Sørum     0
Du kan bruke Canary måler også, du følger instruksjon og får skrevet ut målebevis. Fordelen er at med denne viser du frem måltallet hele tiden så selv om du mangler papiret så kan du vise at det er ok. Det er for sent å måle med sporfilm nå, du må vente til neste vinter. (Canary har byttet navn men Google finner det nye).