250    2    0  

Leie ut leilighet til firma

 52     0
Hei, 

Jeg har en leilighet til utleie hvor jeg har en som ønsker denne. Han driver firma, men skal bo der selv med sin kone. Han ønsker og skrive leiekontrakt på firmaet sitt. 

Hva er riktig og gjøre i dette tilfellet for meg som er en privat utleier? Ligger jeg dårlig an hvis det evt skulle skje noe og jeg har kontrakt med et firma?
Andre ulemper/fordeler og erfaringer mottas med stor takk!

   #1
 5 132     Akershus     0
Så vidt jeg vet betraktes huset ditt, eventuelt den delen som leies ut, som næringseiendom hvis du leier ut til et firma. Det kan gi deg tilleggs-skatt og muligens problemer hvis du ønsker å selge huset uten å betale skatt av salget. Meld deg inn i Huseierne.no og gå et kurs for utleie, de holder digitale kurs nå under pandemien, så får du rede på de fleste fallgrubene ved slik utleie. Lenge siden jeg var på slikt kurs, husker ikke detaljene, men varselklokkene ringer når det gjelde utleie til bedrifter.

Regner da med at det han driver er et AS, eller så har det ingen betydning for han hvilket navn som står på leiekontrakten. Har han et AS og det oppstår problemer, tror jeg også du står der uten særlig dekning, du vil ikke være prioritert. Regner også med at et eventuelt depositum vil forsvinne i andres prioriterte krav i boet. Ta disse opplysningene med en klype salt, men som sagt, varselklokkene ringer hos meg.....
   #2
 1 134     Nordpolen     0
Har en kompis som leier ut og har leid ut til Statoil(husker ikke hvordan det nye navnet staves) i en år rekke, aldri hørt at det er noe spesielt med skatt og eller salg