2 890    4    0  

Leietager/tidligere eier som ikke peller seg ut av huset.

 102     Langevåg     0
Hei.

Kjøpte meg ett stort hus for snart to måneder siden, ettersom at forrige eier jobber offshore, ikke hadde funnet nytt hus enda, og skulle på sjøen i en måned litt i overkant av en uke etter budrunden ble avsluttet, så ble overtagelsen tatt en uke etter budrunden, og da ble det avtalt at forrige eier kunne leie oppe (i en leilighet i 3. etasje) dette klarte han å "missforstå" slik at han fortsatt okkuperer hovedetasjen.

akkurat dette viste seg å bli en fordel, jeg bor i kjellern hos mor og far, og fikk pusset opp og fikset litt i leiligheten i 3. etasje, og fikk inn leieboere der 1. nov.
I hele denne perioden har jeg manglet tilgang på litt i overkant av halve hovedetasjen pga. han har securitas-alarm montert, jeg fikk ikke kode etc. til denne (selv om jeg strengt talt er huseier)

Før forrige eier dro på sjøen så fann han seg hus, dro til thailand for å finne mus, og dro til slutt på sjøen. nå har han kommet hjem, og nye-huset skulle etter planen vere fullført den 11. noe som passet greit da det alltid var snakk om at han ville være ute rundt den 15.
Noe av det første han gjør er å påstå at avtalen var 25. nov, og derfor ville han prute 1000kr på husleia. dom som jeg var, og ikke helt forberedt så sa jeg at det var greit. også avtalte vi ny dato, det skulle være ferdig nedvasket og utryddet den 17. nov.

plutselig i dag så kommer det en melding om at huset hans ikke blir klart før midt i/slutten av neste uke.

Kan jeg f.eks kreve leie for hver dag som går over den 17?

og hva bør i så fall taksten ende på ca. er snakk om ca 160 kvadrat som han har okkupert (hoveetg. på 140 og ca 20 kvadrat av kjelleren) til sammenligning er det 120 kvadrat utleid i 3. etg, og denne drar jeg inn 6300/mnd på.

Han får også leie tett tilhenger av meg for å flytte på tingene sine.

   #1
 117     Akershus     0
Hva står det i kjøpekontrakten - overtakelse, utflytting, forsinkelsesrenter m.m.?

Hva sier megler?

Hva har du skriftlig av avtaler/tillegg?

Jeg tror i utgangspunktet at du skal være glad at han flytter ut - men jeg hadde anebfalt å spørre om du kan hjelpe han... Gitt at det er leilighet du har leid han, så gjelder vel husleieloven - og den gir leietaker ganske mange rettigheter som man ikke blir klar over til den dagen man får en leietaker som vet å utnytte loven til sin fordel...
  (trådstarter)
   #2
 102     Langevåg     0
Det er vel det som er litt av problemet...
lange dager på jobb med meg, kombinert med at karen var hjemme i 2 dager etter jeg overtok huset førte til at det ikke ble skrevet ett ord...

Vi får smøre oss med tolmodighet og håpe han kommer seg ut i løpet av neste uke...