(trådstarter)
   #31
 777     Østlandet     0
Er vel heller de som må møte oss på 1,975!? Kjøper har lagt inn bud på 1,9 som vi har avslått. Vil de ha huset så tenker jeg at de kan gjøre det.. Blir på en måte ikke å by over seg selv,men å heve budet fordi vi ikke kan godta det.

   #32
 9,677     Kysten     0
Dersom du kommer med motbud vet de på en måte hvor landet ligger. Og dersom du kontant avviser bud kan du skyve dem fra deg. Kanskje de har en grense på 1,9 og du kan gjerne dra de opp det som skal til med et motbud. Sånn jeg ser det er de eneste kjøper dere har for øyeblikket og da mener jeg du burde prøve å dra de i land dersom dere er så nærme.
   #33
 303     Vestfold     1
Jeg solgte leiligheten min for 6 år siden. Det var kanskje 25stk på den første visningen, men ingen bud kom, ingen flere kom på visning og jeg tenkte at kanskje prisen var for drøy. Så etter tre måneder kom det første budet og da ble det budrunde med 7 deltakere og leiligheten ble solgt på èn dag til bittelitt over takst :-)

Hvis ikke dere har dårlig tid, så kan det lønne seg å vente. Hva teller mest? 2050000 eller å selge raskt?
   #34
 1,617     Rogaland     1
Jeg har tenkt følgende når jeg har lagt inn bud på hus.
-Det ene er at jeg ikke ønsker å gå høyere enn det jeg mener huset er verdt og hva jeg har råd til.
-Det andre er at jeg aldri byr over meg selv uansett om selger kommer med motbud. Grunnen til at jeg ikke gjør det er at når jeg har høyeste bud er det akkurat da markeds pris på huset. Å da gå opp mere bare for å være grei med selger tiltaler meg ikke noe særlig. Er noen andre med å byr er det greit å heve mer..

Huset vi bor i nå vant vi budrunden men selger kom med motbud 800k over vårt, noe som var hellt uaktuelt for vår side. Etter selger satt på gjerdet i 1 år vant vi budrunden nok en gang, da 500k under vårt forrige bud..  Grin Forstå det den som kan.
   #35
 359     ØSTLANDET     0
kjøper er interessert og har sikkert beregnet litt å gå på
om man får 50k til eller fra ved et boligsalg er mindre viktig
et viktig aspekt er vel at boligen ikke blir liggende over sommeren
gi et motbud og så møtes dere nok på midten
ganske mange kjøpere blir glade når man kommer med motbud og sier at de kan få med hvitevarene
   #36
 3     nordpå     0
Ha is i magen, det tar tid å vente på den rette kjøperen. og som sagt før, rydd og vask huset før visning. En må ikke undervurdere det visuelle.

det er så absolutt noen som går opp om du kommer med et motbud. Hvis den rette kjøperen byr, så vil de gjerne ha huset og går opp.

   #38
 5,569     0
Når vi kjøpte vårt hus, ble vi stående på samme budet i nesten 2 uker. Kjøper avslo budet, forsøkte seg med motbud osv osv.

Etter 2 uker kom det et nytt bud på huset, og vi svarte øyeblikkelig med nye 50.000 opp og 30 minutters frist. Da slo selger til. Jeg er helt sikker på at hun da tenkte at "herregud, ikke nye 2 uker...". I selgerens situasjon så førte dette til at situasjonen var relativt fastlåst. Hun visste at vi ville ha huset, men hun skjønte jo også til slutt at vi ikke ville betale mer enn nødvendig for det.

Dette var helt i starten på "finanskrisen" og boligmarkedet hadde dovnet helt bort i løpet av den siste måneden. Nå er jo situasjonen litt annerledes.

Så poenget mitt er: Kjøperen vil nok ha huset, han vil bare ikke betale mer enn nødvendig. Og det er ikke du som bestemmer hvor mye huset er verdt - det er markedet som bestemmer. Når han er alene i "budrunden" er det altså han som "bestemmer". Dersom du imidlertid får flere til å legge inn bud, er situasjonen helt annerledes. Jeg mener altså at du har to valg:

1) Gi motbud, og være forberedt på å selge til en pris mellom ditt motbud og selgers stående bud
2) Kjøre ny visning, håpe på nytt bud på huset og, hvis planetene står i riktig rekkefølge, en budrunde med 2 eller flere kjøpere.

Jeg ville gått for det siste, det er da man potensielt kan tjene mer penger! Oppsiden er en bedre sum for huset, nedsiden er en ekstra visning eller to med de kostnader og bryderi det medfører.
   #39
 9,677     Kysten     0
Det kan gå begge veier dersom en kjører ny visning. Det kan komme flere som byr, MEN da kan også den kjøperen en hadde forsvinne til et annet hus.
   #40
 5,569     0

Det kan gå begge veier dersom en kjører ny visning. Det kan komme flere som byr, MEN da kan også den kjøperen en hadde forsvinne til et annet hus.


Tja.. Basert på at de har hatt 1 vising og allerede fått bud på huset så må man jo anta at huset burde være selgbart. Med mindre den ene kjøperen er veldig sær Smile