7 903    10    0  

Megler eller advokat i Bergen: Priser på meglere

 185     0
Vi skal selge rekkehuset vårt om kort tid. Vi kjøpte det for litt under et år siden og har pusset opp noe. Så når vi har nådd et år, legger vi den ut. I den forbindelse lurer jeg på om folk har noe kjennskap på hvor langt ned man kan presse meglerne i pris i Bergen?

Meglerne vi har hatt innom for å ta en verdivurdering, sier at den er verdt mellom 1,8 og 1,9. Siste megler som var på besøk (postbanken) skulle ha 3,6% av salgssummen for oppdraget. Vi selger ikke med mindre vi får 1,9m. Det betyr at megler skal ha 68400 i SIN LOMME. I tillegg kommer alt det andre papirarbeidet og dillet som gjør at regningen kommer på OVER 100 000!!!!!!! Da går vi i tap, hvis vi legger til det vi har brukt på oppussingen.

Derimot ser vi at vi har to andre muligheter. Enten å gjøre alt selv ved å bruke sider som AO.no eller ved å bruke advokat. Vi er litt redd for å gjøre ting selv, da dette innebærer at man må ha absolutt alt på stell hva angår papirer etc. Er litt nervøs for at vi skulle gjøre feil. Det kan bli meget dyrt.

Advokaten jeg har snakket med tar 2,5 % for hele jobben og da altså en MEGLERjobb med alt det innebærer. Selger vi for 1,9 går vi da akkurat i null, hvilket vi er fornøyd med.
Er det noen som vet hvor langt ned jeg kan presse meglerne i pris og forsåvidt hva som skal til for å få det til? Eventuelt kjenner til noen små men brukanes meglerbedrifter? HAr hørt Bergen hadde de dyreste meglerne

Doh
   #1
 329     Bergen     0
En kamerat av meg som har rekkehus for salt for 1,9 betaler for oppdraget, ved salg, 75.000 totalt. Det er med meglers honorar. Det syntes jeg ikke er ille når min far betalte 130.000 for å selge leilighet til 1.350.000....

Det er eiendomsmegler1 forresten..
  (trådstarter)
   #2
 185     0
130000????? Når i ALL verden var det? Det høres helt SINNSYKT ut. Eneste måten det kan ha vært verdt det, er hvis han kjøpte den for 123.000 for 45 år siden og ville selge den fortere enn svint.

75000 er for såvidt ikke det verste jeg har hørt, men syns fremdeles det er for høyt. Det er vel sikkert 45000 rett i lommen på megleren, for en relativt beskjeden mengde arbeid. Men er det en avtale om fastpris han har da?

Doh
   #3
 329     Bergen     0
Ja, avtale om fast pris. Folk kan tro hva de vil, men annonsene til megler koster en del kroner. Så på de 75.000 med litt visninger som har vært tror jeg ikke megler sitter igjen med mer enn maks 20.000.

Ja 135 var Notar for 2år siden.
   #4
 715     Bergen     0
Historie fra virkeligheten:  Ca 1 mnd siden.

Eiendomsmegler vest estimerer en salgssum/takst på 1,690 til 1,850.
Vi hyrer inn egen takstmann.
Takstmann (som ikke har vært i kontakt med noen meglere) mener at vi uansett ikke skal selge for mindre enn 1,9. Takserer til 1,95.
Vi ringer selvsagt en annen megler. Tilfeldigvis ble det DNB nor.
Leiligheten selges etter en uke for 2,0.
Vi er betaler megler ca 120.000. Da har vi ikke prutet noe. Og vi bestilte en markedspakke til ca 30.000.  70 k i meglerprovisjon og resten i diverse gebyrer og greier.
Eiendomsmegler Vest var litt billigere men det var marginalt.
Han mente også at vi burde vurdere salg dersom vi fikk inn bud på over 1,690.
Jeg er glad vi fikk inn en ekstern takstmann i stede for å stole blindt på første megleren vi hadde inne i bildet. Makan til fjols.
Har også fått vite i etterkant at eiendomsmegler vest kjører en strategi der man heller satser på å selge mange eiendommer framfor å oppnå best mulig pris.
De er gunstig dersom du skal kjøpe altså. ;-)

Så se ikke bare på meglerens pris. Det viktigste er at du får tak i en megler som gjør jobben sin.
  (trådstarter)
   #5
 185     0
Så bra dere fikk inn den takstmannen. Vi skal også gjøre det nettopp fordi vi mener at boligen vår er verdt mer enn det meglerne vi har hatt på besøk vurderer den til. Til tross for finanskrisen.

Men mener du virkelig at den pakken var verdt 30.000? Greit, dere har nok fancy brosjyre og proff fotograf. Føler ikke selv det er verdt dette. HVa hjelper det med bilder som lyver,når visningen viser realiteten? Er man interessert i å legge inn bud, glemmer man ikke hvordan boligen så ut. Tenker jeg da
Doh
   #6
 329     Bergen     0
Ja, eiendomsmegler vest og eiendomsmegler 1 er ikke samme firma. E vest har jeg ikke vært borti annet enn når jeg har vært på jakt etter bolig. Og har aldri vært særlig imponert over meglernes arbeid.

Men du har jo motsatt vei også. Jeg var å så på ett rekkehus priset til 1,9. Alle rekkehusene i området omsettes for 1,9-2,0, men da er de i meget bra stand. Dette rekkehuset hadde fukt/råteskader på både hovedbad og vaskerom. Taket lakk, pipen var ikke tett, all utvendig kledning var på trappen til å være pill rotten, vinduene var punktert osv. Dette var det gjort ett avtrekk i takstrapporten til takstmann på 100.000, og anbefalt salgsverdi fra takstmann var 1,8.

Her vil jeg jo påstå at både megler og takstmann var rimelig sveiseblind. Gi meg den kunden som får rettet opp i alt dette for 100.000, selv om han skal ta arbeidet selv!!

Har sett på endel boliger de siste årene der manglene har vært vesentlig større enn hva som er oppgitt i salgsoppgave. Noen kjøper, og før det har gått 6mnd, så ligger de samme husene igjen for salg da det går opp for folk at de har kjøpt katta i sekken.

Så å bruke riktig takstmann til å selge er viktig, men er minst like viktig å ha med seg en fagperson når man skal kjøpe, og være kritisk til det motsatte er bevist Smile
  (trådstarter)
   #7
 185     0
Du får nå se om du vil oppgi dette, men jeg lurer på hva område i bergen (formodentlig) dette rekkehuset til 1,9 du så på ligger i og det samme med den til kompisen din. Jeg spør egentlig bare fordi det er et rekkehus vi skal selge og som nevnt, håper vi  på å ligge i den prisklassen.

  (trådstarter)
   #9
 185     0
For øvrig så mente jeg ikke å antyde at dere har tatt bilder som lyver, Kristian_H.
Jeg mener bare at disse markedsføringspakkene, etter min mening, er godt overprisede. Jeg ser verdien i å ha en salgsoppgave som ser bra ut. Likevel mener jeg at dersom folk er interessert i boligen man selger, så holder det at bildene er korrekte, informasjonen er stemmer med fakta og at salgsoppgaven ikke er skrevet på tørkepapir. En fotograf tar riktignok gode bilder. Men vi tar ikke så dårlige bilder at vi kan bruke mellom 6000-10000 på en fotograf når vi fint kan ta gode bilder selv. Selv om jeg må si at jeg ofte blir overrasket over kvaliteten på enkelte av bildene på finn.no

   #10
 1 943     0
Eg hadde tenkt å ta bilder sjøl eg faktisk; det må da gå an? Eg har bra kamera og veit da litt om fotografering. Vidvinkel har eg også.

Og så skal eg komme med eit dumt spørsmål: er det verkeleg så stor forskjell på meklarane? Kva er forskjell på ein god og dårlig jobb? Eg har berre kjøpt ein gong; og på visning var det berre selgar der; ingen meklar. Savna henne ikkje heller for den del. Har vore på visning der meklar er med, og dei står nå berre der og deler ut papir; eg forventar ikkje at det er spesielt forskjell frå den eine til den andre. Eller har eg gått glipp av noko? Kva er det som skiller dei ulike meklerhusa da? Det kan jo vere i annonsene kanskje, men alle annonserer jo...

Når vi kjøpte var vi heilt likegyldige til kva meklerhus som sto bak, med unntak av at vi ikkje ville kjøpe via Notar (dei var altfor aggresive på visning). Når vi skal selge har eg tenkt å forhøyre meg med ulike meklerar for å få pris, men eg har ikkje tenkt på at ein kan forvente ulik salgssum av dei ulike firma. Kva er det enkelte gjer som gjer at dei kan få høgare pris? ??? Eg trudde det var heilt avhengig av kven som kom på visning, eller om det er 35 grader i skyggen den dagen.