2 268    2    0  

Mulighet til å innlemme utleieleilighet i hovedleiligheten på sikt.

 64     0
Hei dere!

Når man bygger hus med 2 stk. utleieleiligheter i kjelleren og det er tegnet inn en murvegg som deler utleieleilighetene fra min kjellergang. Hvordan kan jeg gjøre "klart" slik at det er lettest mulig å åpne opp og slå disse 2 leilighetene sammen med resten av boligen?

Slik det er nå har jeg og leieboerne en felles gang i midten av kjelleren og så går det en dør rett frem til min leilighet og en dør til hver side ut til fløyene hvor utleieleilighetene ligger.

Kjelleretasjen skal lages med armerte betongvegger og det blir bare tatt ut hull til 3 dører i denne gangen.

Bør vi sette av "mer" åpninger slik at detet blir letetre senere? Hva fyller dere i såfall disse åpningene med? Eller tar dere disse problemene senere når dere evnt. ønsker å kutte ut utleievirksomheten?

Hvis vi virkelig skal få det slik vi vil må vi gjøre klart til å setet inn flere dører og litt større døråpninger. Når vi senre vil avvikle utleien ønsker vi jo å åpne opp mest mulig.

Håper på gode svar

   #1
 22 352     Akershus     0
Du kan jo støpe muren tynnere der du ønsker å ha en dør, da blir det mindre å fjerne. Eller du lager en åpning og fyller den med "lydvegg" eller Leca, dette blir litt ekstra arbeid. På en annen side er det en del arbeid å fjerne 20 cm armert betong.
   #2
 802     Akershus     0
Ville lagd åpning og murt igjen med lecablokker.
Disse tilfredstiller vel (tror jeg) også krav til brann- og lydtetthet mellom boenheter.