6 419    6    0  

Øke verdi på leilighet før salg

 1 092     0
Kjøpte for 2 år siden en leilighet til 130.000,- og 200.000 under takst.
Taksten var nok litt i det høyeste laget også.

Lurer på om jeg skal selge den så fort boligmarkedet er på "topp" igjen
(ikke gjør denne tråden til en boligprisspekulasjonstråd)

Leiligheten har himmling med masse downlights, Nytt pent bad, To soverom, Nytt kjøkken med åpen løsning til stue og delvis gang.

Leiligheten har også parkett på alle gulv (noe slitt)

Leilgheten har ikke heis eller balkong.

Lurer derfor på hva jeg kan gjøre for og få solgt leiligheten til en høy pris?
Er håndverker og kan gjøre alt selv, men siden leiligheten er i tipp topp stand trenger jeg tips til hva jeg kan gjøre for og øke verdi.

1.Leiligheten har sentralfyr, men har mulighet til og sette inn peis. Må muligens sette inn luftespalte i vegg (3.etg)

2.Har mulighet til og sette opp vegg mellom kjøkken og stue for og eventuelt forstørre kjøkken. Eller er det best med åpen løsning?

3.Kan sette inn trådløs lysstyring, men dette vil jeg helst slippe med mindre dere mener at dette vil øke verdien betraktlig.

4.Lage gang ved og sette opp lettvegg mellom gang,stue, med dør for og bedre støyforholdene fra trappesjakta.

Noen andre tips?

Vil dette øke verdien på leiligheten eller går vinninga opp i spinninga?


   #1
 585     Oslo     0
En gjenganger i diverse oppussingsprogrammer på tv er at man bør investere pengene sine på kjøkken og bad fordi det er her man tjener mest på det.
F.eks. ved en luksuriøs benkeplate, design kraner etc.

Ellers ville jeg vel ha henvendt meg til en eiendomsmegler vedr spørsmålet ditt.
Signatur
   #2
 22 352     Akershus     0
Gjør så lite som mulig. Fiks de tingene som er slitt og ødelagt. Mal også hvis fargene er mørke eller veggene er flekkete.

Det viktigeste er at leiligheten fremstår som grei og pen. Noe mere utover dette vil være bortkastet i de fleste tilfeller da spesielle løsninger bare er aktuelle for noen få kjøpere. Dette med å bygge vegger kan øke verdien, men da må dette passe til leiligheten. Dette er det vanskelig å avgjøre på et forum.
   #3
 1 943     0
Enig med Hans :)

Bruk heller penger og innsats på interiør som gardiner, puter og planter. Med måte så klart Wink
   #4
 178     Halden     0
Det er tre ting jeg mener er økonomisk lurt når du skal selge:

  • Rett opp alle småfeil. Manglende lister, flekker uten maling, ledninger som henger løst og lignende er i seg selv ikke farlig, men det er slike detaljer mange legger merke til på visning. Er det mange slike feil kan det være et symptom på at det kan være flere feil.

  • Fjern minst halvparten av tingene dine. Behold kun møblene du trenger for å bo der. Vurder om møblene passer inn i leiligheten. Kan du eventuelt låne møbler som vil passe bedre inn? Minimer antall pyntegjenstander. Leiligheten vil da virke mye større på visningen.

  • Gjør billige oppgraderinger som synes. For eksempel et billig lysstyringssystem som har som hensikt å imponere ved visningene. Det viktige er at oppgraderingene er virker uvanlig praktiske eller høy-teknologiske. Er det ikke noe som synes på visninger er det ikke verdt pengene.

   #5
 200     Stavanger     0
Enig med hans jeg også!
Ser mange tilfeller hver måned, der div. fancy oppdateringer bare begrenser
målgruppen ved et salg.

Signatur
taz
   #6
 3 840     Haugesund     0
Vi er iferd med å selge en leilighet, råd fra "megler smekk" var, gjør leiligheten som om den ser bebodd ut, uten alle disse peronlige effektene.
Kjøper vil se for seg smarte løsninger, ikke familietreet ditt. Lei gjerne inn et styling firma, til å style leiligheten. Det koster ikke mange kronene, og kjøper kan kjøpe leiligheten som den er utstillt. mot et tillegg.
Signatur