5 999    4    0  

Omregulering til boligformål/pris

 11     Stavanger     0
Hei.

Jeg disponerer et område på ca 60 mål i nærheten av Stavanger. Området er idag regulert som LNF, men jeg ble kontaktet av et byggefirma som vil prøve å omregulere det til boligformål. De har skissert en kontrakt der jeg får 300 kroner per m2. De får 15 år på seg til å prøve å få det til, og beløpet indeksreguleres etter 5 år. Er dette rimelig betaling, eller er det aktuellt å kreve mer?

   #1
 356     ØSTLANDET     0
hva som er rimelig betaling avhenger vel av beliggenhet, muligheten for å endre på reguleringsplaner og type terreng.

Får du betalt uansett, eller låser du området til dem i 15 år og når de ikke har fått det til oppheves avtalen uten at du får en krone? Det høres ikke så lurt ut.

Hvis det er et veldig stort, anerkjent og seriøst firma øker jo sjansene for at noe sånt går gjennom, regner med at du har undersøkt om firmaet.

En mellomting kunne jo vært å beholde en mindre del av området selv for å selge mindre tomter senere til selvbyggere eller mindre prosjekter, da har jo firmaet tatt seg av regulering og infrastruktur og du kan selge denne delen med større fortjeneste.

Men akkurat hva som skal være riktig pris har jeg ikke peiling på. Lykke til.
   #2
 4 156     Oslo Vest     0
Jeg synes det svaret du fikk var meget bra. Du får kr. 300.000,- per tomt hvis det blir plass til 60 tomter a 1000 kvm, i snitt. Du tjener 18 mill på det uten å gjøre noe, og det er i utganspunktet en OK pris. Men som det er sagt, det er plasseringen som er avgjørende, og hva tilsvarende tomter går for i nærheten.

Men at du skal bindes opp for 15 år synes heller ikke jeg er rimelig. Nå tar det selvsagt tid å bygge ut og selge 40 til 50 boliger, men her ville jeg ha forhandlet meg frem til en kortere frist, evt at de betaler for hele området etter et gitt antall år.

Siden det er snakk om så mye penger synes jeg du skal ta kontakt med en dyktig advokat som både ka nføre forhandlinger for deg og som vet hva som vil være rimelig i din situasjon. Og han vil selvsagt bistå deg med å utforme engod og sikker kontrakt.

Uansett tror jeg du går gode tider i møte. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 11     Stavanger     0
Det er dyrt med tomter her i området, det er en tilsalgs på 700 m2 ikke så langt herfra, den skal de ha 4 mill for. Men den er jo helt klart til å bygges på, og det er jo ikke det jeg har. Endel av området må nødvendigvis settes av til veier og infrastruktur også...
   #4
 228     0
Har vært borti en del slike avtaler i jobbsammenheng og som oftest betaler utbygger en årlig opsjonspremie til eier uavhengig av om regulering blir til eller ikke. Denne har typisk ligget på mellom 100 000 og 200 000 i de avtalen jeg har sett. I noen tilfeller, men ikke altid, blir dette trukket fra på endelig oppgjør.