4 518    3    0  

Opprette en uselvstendig hybel vs selvstendig hybel.

Fox
 519     Østfold     0
Sett litt på kravene til det å kunne opprette en selvstendig hybel i en enebolig. Det kreves jo litt av verdt. Hvordan er kravene ved uselvstendig hybel? Leier man ut ett rom i huset så vil jeg tro at alt om uteareal etc bortfaller så lenge det er vindu og andre vesentlige ting i orden som det skal være med ett normalt oppholdsrom. Right?

Om man da bruker en del av en kjeller (si 40 - 50kvm) bygger kjøkken, soverom, stue og har badet i en gang som det også er forbindelse til hoveddelen av huset. Kalle dette badet for gjestetoalett. Det er vel en lovlig måte å utelate diverse krav om støy etc? I teorien er jo hybelen uselvstendig.

   #1
 3 387     0
blander du litt sammen med hybel og egen boenhet eller? Jeg driver ikke med utleie lenger men hybel var i alle fall tidligere definert som at man leier ut et rom i egen bolig. Ikke krav til særlig mye i forbindelse med det.
   #2
 802     Akershus     0
Kall det "praktikantdel"  ;)
Forbindelsn til resten av huset består av en "åpen" dør.
(Som i praksis har låsemulighet for av hver av partene med forskjellig lås fra hver sin side)  ;D

Ellers ville jeg for egen del ikke tatt for lett på kravene til støyisolasjon, ellers går du fort lei av å leie ut.
Fox
  (trådstarter)
   #3
 519     Østfold     0
Aasg: Du får selvstendig og uselvstendige hybler også :)
hyby: Om jeg finner ett egnet hus kommer jeg nok til å isolere og gjøre det egnet til utleie. Samtidig er den en del krav som fort kan blir for dyre og gjennomføre. Som jeg også ser på som unødvendige. Leier ut i dag så er godt vandt til å bo "sammen" med noen Wink