1 441    3    1  

Overtakelse av hus: Hva kan kreves av selger?

 63     0
Hei!

Vi overtar hus på søndag, og jeg lurer litt på hva som kan kreves av selger. 

Jeg vet jo at selger skal vaske hele huset innvendig grundig, men hva med utendørs arbeid? Skal gress være klippet, takrenner rensket etc?

Jeg frykter at hagen er gjengrodd på overtakelse ettersom eier kommer hjem fra ferie samme dag som overtakelse, så vil gjerne ha klarhet i hvilke krav vi kan stille Smile

Takk for hjelp!

   #1
 4     0
ring megler å hør. men om det ikke står noe om det i kontrakten kan du egentlig ikke forvente at det er gjort.
noen velger ihvertfall å klippe gresset, noe annet ville da vært stusslig.
takrenner har jeg aldri opplevd har vært rengjort, bare normal vedlikehold man gjør i tiden før man valgte å selge. tror aldri noen går opp å rensker de før de flytter ihvertfall : ) men om det ligger noe boss o.l igjen på tomt ville jeg krevd at det fjernes ved overtakelse.
   #2
 5 486     1
Under overtakelsen må du signere på at (om) huset er rengjort osv. Men i mine øyne er dette det minst viktige som skjer på overtakelsen (med mindre huset er bombet, selvsagt). Du bør gå skikkelig gjennom huset og se til at det ikke har kommet nye skader og mangler siden visning. Et hus vi kjøpte for mange år siden hadde fått en knust flis på bad mellom visning og overtakelse. Jeg hadde sjekket dette nøye på visning, men oppdaget det ikke før etter overtakelsen dessverre.

Selger skal ha flyttet ut og tatt med seg alle tingene sine. Du skal ha alle nøkler, osv.

Benytt sjansen til en skikkelig gjennomgang av huset med selger. Hva trenger vedlikehold, hva er rutinene i nabolaget, når ble det sist malt, hvordan fungerer ventilasjonsanlegget, osv.
   #3
 707     0
Bruk god tid, og vær forberedt. Gjerne med sjekkliste du krysser av. Sjekk alle ting du tar for gitt av vanntrykk, varmt/kaldt vann i alle kraner, at sluk ikke er tett, ikke punkterte vindu, osv.

Det er potensielt store kostnader selger kan lure seg unna hvis dette ikke er bemerket tidligere i skriftlig form. Det er ikke sikkert takstmannen har fått med seg mangelen heller, så ha argusøyne. Bruk tid, og gjør det i fullt dagslys. Vi kjøpte hus med snø på plenen. Etter overtakelse måtte jeg plukke brusflasker og over 100 røyksneiper fra over hele tomten..