122    1    0  

Selge ny prosjektbolig før salg av egen gammel bolig

 1     0
Hei, Jeg lurte på om det finnes løsning på en situasjon slik at man har kjøpt ny prosjektbolig men med overtakelse skal man avbestemme seg og selge ny boligen videre uten å selge den gamleboligen? Jeg vet at man kan søke på mellomfinansiering for å selge gammel bolig etter at man har kjøpt ny prosjektbolig men finnes det en løsning for å beholde gammel boligen og selge nybolig videre?

TSt
   #1
 9 721     0
Det burde ikke være noe forskjell her.  Men når du skriver ny prosjektbolig så tyder det på at det er en ny bolig som ikke er bygd enda.  Da er det jo ikke betalt inn full pris for denne annet enn ved overtakelse.  Har du kommet så langt ?  Du får selvfølgelig usikkerheten på om du klarer å selge boligen for den prisen du har lovet å betale for den så du kan risikere noe tap her. Hvor tregt salget har gått på resterende deler av prosjektet du har kjøpt (hvis det er større enn en bolig) eller hvis det er flere liknende i nærheten vil jo fortelle litt om hvor lett eller vanskelig oppgaven er.

Du vil skatte av evt fortjeneste og vil kunne føre fradrag for evt tap mener jeg siden du ikke har botid her.
Har du forhåndsbetalt eller lovet det, noe en aldri må gjøre, vil du sitte med all risiko siden ny kjøper sannsynligvis ikke vil gå med på dette.  Men i så fall har du behov for mellom finansiering.  Denne kan være svært dyr hvis du ikke kan låne med god sikkerhet i eksisterende bolig.