1 616    2    1  

Skatt/fordelsbeskatning når man leier ut gratis eller mot andre motytelser?

 54     0
Hei folkens! Jeg sitter med en leilighet som jeg skal leie ut til bekjente (altså ikke familie). Eventuelt la de bo der gratis eller mot en symbolsk sum. Jeg kommer ikke til å bo i leiligheten, men skal flytte et annet sted i landet og bo der i noen år.

Er det etter "boka" å la noen bo et sted gratis i opptil flere år uten at hverken de eller jeg må skatte av det (de bærer alle utgifter som fellesutgifter, strøm, vedlikehold, avgifter, osv.)? Blir det en eller annen form for fordelsbeskatning på dette?

Hva med hvis jeg flytter inn i deres leilighet og de flytter inn i min leilighet, altså at vi bare bytter bolig men at vi fortsatt står som eiere i de opprinnelige leilighetene? Må noen skatte av dette (f.eks. hvis den ene leiligheten er betydelig større)?

Jeg regner med at dersom de utfører tjenester for meg (som ikke gjøres direkte i leiligheten eller har noe med denne å gjøre) mot at de får leie gratis/billig så må jeg skatte av dette? Hvordan regnes dette i så fall ut?

Hvordan blir det hvis gjeld el.l. fryses eller slettes mot at de får bo der gratis? Da regner jeg vel også med at noen må skatte av det?

Dette var mange spørsmål, men jeg håper noen har noen råd. Jeg vet ikke om jeg gjør meg 100% forstått, men jeg utforsker lovlige alternativer til å leie ut mot penger. La det ikke være noen tvil om at jeg på ingen måte ønsker å gjøre noe ulovlig.

HSt
   #1
 22 183     Sørum     0
Litt usikker når det ikke er egne barn, men for barn er det i allefall ok så lenge de betaler alle utgifter tilhørende leiligheten dvs de setter dette faktisk som et krav.

Noen som vet om dette gjelder generelt også for andre enn barn ?

Hvordan en håndterer sekundær bolig beskatning er jeg derimot usikker på(formue forskjell på primær og sekundær bolig).
   #2
 1 499     Akershus     1
Jeg kan ikke se at det skulle spille noen forskjell om man mottar penger, tjenester, reduksjon av gjeld eller en erstatningsbolig. Bytteøkonomi er helt greit, men det er neppe umulig å sette en verdi på det som ytes og mottas. Det er dermed mulig å beskatte det som penger, men vanskelig å oppdage om man ikke rapporterer det selv.