2 875    3    0  

Takstmann bommet?

 133     Oslo     0
Heisann!

Jeg kjøpte en leilighet i august 2006 og fikk ifm. overtakelse også utført en takst av takstmann.

Jeg brukte samme takstmann for å lage en ny takst i september 2009. Jeg holder på å innrede et kaldloft som får maksimal høyde under tak på 183cm, altså ikke målbart areal på 28m3, og det var en forutsetning at taksten skulle ta hensyn til loftet som ferdigstillet. På loftet skal det legges integrerte kabler for 6 høytalere som skal innbygges i tak (for hjemmekino), det skal legges kabler for radio/TV/internett, og det skal monteres 4 stk. topphengslede Velux vindu, hvorav 2 er av størrelsen 55*118cm og de andre 2 er 114*118cm. Det skal monteres hvitlakkert trapp til stue. Loftet skal brukes som TV-stue og kontor, og ligger slik til at det vil gi god utsikt over Oslo Sentrum.

Konklusjonen på taksten er at teknisk verdi og markedsverdi på leiligheten uten hensyn til loft er nøyaktig lik i august 09 som august 06 (når jeg ser bort fra 30.000 i fratrekk for slitasje på den nyeste taksten). 

Når loftet hensyntas, øker taksten med kr 130.000. Jeg er heldigvis litt fingernem og gjør en del av jobben selv, men jeg har fått flere pristilbud som varierer mellom 150.000 til totalt 300.000 for jobben (eksl. materialer, vinduer, osv.). Selve kostnadene ved vinduer og fagmessig montering av dette, samt materialer, og mye arbeid av meg selv kommer fort over den verdigstigning som takstmann ser for seg, så det er store muligheter for at dette prosjektet ikke lønner seg ifølge takstmanns beregninger.

Spørsmålet som jeg sitter igjen med er om takstmann har bommet grovt her?

Leiligheten ligger sentralt i Oslo med utstikt over sentrum. 

   #1
 1 096     Skjetten     0
Bare til å få en annen takstmann til å se på saken også da ? Smile
Signatur
   #2
 150     Hordaland     0
Jeg vil anbefale ny takstmann, gjerne en som du vet har gitt en god takst til en leilighet i nærheten.

Vi fikk takstmann via megler som viste seg ha taksert ett av nabohusene. Vi betalte 3500,-  og fikk en kopi av naboens takst, som bare var rettet litt på.
Vi ble nok lurt og det å klage hjalp ikke. Det endte med at vi hyret inn en annen takstmann og plutselig steg huset vårt med 150 tusen og vi fikk solgt huset til den taksten ved første visning.
   #3
 112     Akershus     0
Hva skal du bruke taksten til? Fremgangsmåte kan være avhengig av hva du har tenkt å bruke det til. Ellers kan man vel si at det er ikke alltid slik at utbedringer/løsninger man lager er verdsatt like høy eller høyere av andre. Er taktsen for forsikring så er det greit med faktisk kostnad. Er takst for salg, må man tenke markedsverdi og hva andre er villige til å betale for det man har gjort.