7 902    13    0  

Tør dere bygge ut over hva privatøkonomien tåler og satser på leieinntekter?

 30     Norge     0
Heisann folkens!

Dere som skal bygge nytt - hva bygger dere, og hvorfor?
- Enebolig?
- Tomannsbolig
- Enebolig med utleie
- Tomannsbolig med utleie?
- Utleie over garasjen?

Tør dere bygge ut over hva privatøkonomien tåler og satser på leieinntekter fremover - eller blir dette kun et pent tilskudd til økonomien?
Signatur

   #2
 80     0
Vi har drevet med utleie de siste tre årene, og vi solgte akkurat leiligheten etter at leieboer nr tre flyttet ut etter å ha valgt ikke å betale for seg. Han var den andre leieboeren som valgte å slutte å betale. Out of the blue... >:(
Som utleier oppleves det som vi ikke har mye rettigheter. Vi har fortsatt ikke fått pengene fra han første som ikke betalte, for alt ble ikke dekket opp av depositumet.  Vi har brukt utleiefirma, men det er likevel utrolig mye jobb med utleie.

Husk at hvis du kalkulerer med 6000 kr i måneds leieinntekt og leiligheten står tom en måned, så er leieinntekten i snitt det året sunket til 5500. Står den tom i to måneder så har den sunket til 5000. Så å kalkulere økonomien sin med  dette er etter min erfaring å spille rusisk rulett.
Nå skal jeg ikke være udelt negativ, for hvis man beregner alle usikkerhetsmomenter kan det være greit til å spe på hverdagsøkonomien med dette. Men ikke baser hele økonomien din på dette er mitt råd.
   #3
 157     0
Vi bygger enebolig med utleie i sokkeletasjen. Hvorfor? Tja, det vil finansiere en god del av lånet vårt, noe som er greit da kun en av oss jobber for øyeblikket. Jeg (fruen) ønsker ikke å jobbe fulltid når vi har små barn.

Vi har laget kjelleren slik at vi kan sette inn trapp når vi ønsker det senere, kanskje om 10 år? Eller når vi vinner i lotto, hehe Smile Vi er jo ennå unge, 23 og 25 år.

Det er flere som vi kjenner som ønsker å leie hos oss, og lokalavisa er full av folk som ønsker å leie, så det vil nok ikke bli noe problem.
   #4
 468     0
Vi ønsker ikke å leie ut, og har heller ikke bygget over evne. For meg er det viktig med valgfrihet, at vi kan velge andre typer jobber eller at bare en jobber. Vi klarer det uten utleie, men hvis det var utleiemulighet som skulle til ville jeg tilrettelagt for at det var enkelt å leie ut.
   #5
 50     Haugesund     0
Vi skulle egentlig bygge med utleieleilighet, men etter en tur og to i banken kom vi frem til at frem til vi engang blir gjeldfri (om 30 år eller såWink, så koster det oss under tusenlappen ekstra i måneden for huset vi vil ha hvis vi bygger uten leilighet kontra med. Man betaler millioner for hus, og da er det kjekt å ha det for seg selv, både innvendig og med tanke på parkering, hage etc. Jeg ser poenget i at det er penger rett i lomma frem i tid, men det er slett ikke sikkert vi blir boende i 30 år. Forøvrig er budsjettet sprengt allerede dessverre, og det allerede før vi har begynt... *sukker*
   #6
 80     0

Vi bygger enebolig med utleie i sokkeletasjen. Hvorfor? Tja, det vil finansiere en god del av lånet vårt, noe som er greit da kun en av oss jobber for øyeblikket. Jeg (fruen) ønsker ikke å jobbe fulltid når vi har små barn.

Vi har laget kjelleren slik at vi kan sette inn trapp når vi ønsker det senere, kanskje om 10 år? Eller når vi vinner i lotto, hehe Smile Vi er jo ennå unge, 23 og 25 år.

Det er flere som vi kjenner som ønsker å leie hos oss, og lokalavisa er full av folk som ønsker å leie, så det vil nok ikke bli noe problem.

Vil bare understreke at det ikke var noe problem å få tak i leietaker i Lillehammer heller, men du vet aldri hvem du får inn. Vi sjekket referanser osv, men det hjelper lite når vedkommende en dag finner ut at han ikke vil betale... >Sad
   #7
 128     0
Vi bygger enebolig og dobbel garasje og dette skal vi nyte helt selv!!! :-)

Overbevist om at vi hadde fått leid ut en leilighet, og overbevist om at det hadde hjulpet på økonomien, men vi orker ikke tanken på naboer så tett etter 6 år i blokk. Nå vil vi ha vårt lille rede.

Tomta er ikke større enn 465 m2. Huset er 103 m2 i grunnflate(får to fulle etg.) og garasjen 36m2 med loft. Vi hadde ikke hatt mye uteplass igjen på solsiden dersom vi skulle leid ut, for leietaker skal ha plass til bil og og uteplass han også!

Vi er heldige og har byggmester i nær familie som har tegnet huset og skal bygge det. Samboer er elektriker og vi har fått gode priser på kjøkken, hvitevarer og materialer. Vi bruker likevel HELE budsjettet vårt (smertegrensen mht dagens lønninger) og får det litt finere enn om vi ikke hadde vært så heldige med å ha snill familie som gjør alt litt rimeligere for oss.
Signatur

   #8
 943     0
Helt kjempe fint med utleie leilighet i kjellern.

Bygget nytt hus i 2004 og alt kom ca på 1,5 milllll.
Mye egeninsats.

Betaler 11000kr i mnd til banken.
Får 4500kr i mnd i kjellern.

Har det fritt økonomisk oghyggelig folk i kjellern.
Signatur
   #9
 339     Fræna i M & R     0
Vi bygger enebolig,3 etasjer, men vi innreder ikke kjelleren med det første. Det er mulighet for å lage en liten leilighet der nede, men tror ikke at det blir. Er litt godt å ha ALT for seg selv, enehersker i eget hus Grin (blir vell egentlig nestkommanderene siden fruen er vell "sjefen")

Bygger ikke helt over evne, men vi ligger vell på kanten. Har ikke begynt på huset enda, så jeg skal aldri si aldri
Signatur
   #10
 520     0

Vi har brukt utleiefirma, men det er likevel utrolig mye jobb med utleie.


Vet ikke hvor du bor, men jeg ville ikke brukt utleiefirma. Jobber på sos. kontor og utleiefirmaer blir mye brukt.

Hvorfor? Fordi mange av "kundene" våre ikke har sjangs på det ordinære leiemarkedet, de vil "falle i gjennom" i møte med utleier. Men gjennom utleiefirma ordner det seg normalt rimelig kjapt med bolig. Vil tro denne praksisen er utbredt over hele landet.

Vet jo ikke om det er dette som har skjedd i ditt tilfelle. Hvis du først skal leie ut til sos. klient så ville jeg selv ordnet avtale med kontoret, de stiller garanti for leie og depositum, da slipper du å tape penger hvis betaling uteblir.

Og som du selv sier så er det mye arbeid ved utleie, til tross for at dere bruker firma, når det i tilegg betyr mindre penger pr. mnd til dere, samt større sjangs for dårlige leietagere, ja hva er da vitsen?