#11
 352     Vestlandet     1
Garasjeplasser i Bergensområdet ble ofte leiet ut for 500-750 kroner i måneden. Dette var for 15 år siden.

En rask kikk på finn.no tilsier at 1200 kroner/mnd. er det magiske tallet nå. Mellom 1000-1500 kroner høres riktig ut - med en plass i et fellesanlegg noe utenfor sentrum i den nedre halvdel prisleiet. Kanskje - siden tilbud og etterspørsel vil være avgjørende. Smile

   #12
 706     0
Adenauer: Jeg er spent på hvilke annonser du leser og hvor godt du kjenner til bergensregionen. Dessverre er den brutale sannheten at de fleste som bor i Loddefjord ikke er villig til å betale priser tilsvarende søreidgrend eller nesttun, selvom kjøreavstanden fra sentrum er lik. Dette gjenspeiles i blant annet boligmarkedet, men også hvilke butikker som ligger i nærområdet. (Ta en titt på loddefjord senter kontra nettun senter og se hvilke butikker og kundegruppe som handler der).

Med andre ord, selvom man kan få 1000-1500kr i Bergen Sør, får du ikke i nærheten av det samme i Bergen Vest. Selv i Slettebakken som er halve avstanden fra sentrum koster garasjen 800kr pr mnd. En fair pris.

   #13
 352     Vestlandet     0
Jeg er spent på [...] hvor godt du kjenner til bergensregionen


For å få en orden på spenningen:

Bergensregionen generelt: Ganske bra.
Loddefjord (og Slettebakken) spesielt: Ikke så bra.

Men er forskjellene mellom bydelene i Bergen så store at man må ned i 500 kroner pr. måned?
   #14
 706     0
Kvadratmeterprisen for nybygg i Bergen Vest på finn.no er ca 43-45000. I Nesttunsområdet er den 65000++ for sammenlignbare leiligheter. Jeg vil tro bruktmarkedet har omtrent samme differanse (150%) Nå er det 5år siden jeg var på leilighetsjakt i Bergen selv og har bodd i Hedmark siste året, så helt oversikten på bruktmarkedet har jeg ikke lengre, men vil tro det ikke er mange prosentene som skiller i utviklingen fra område til område i dag.

Den samme betalingsviljen vil jeg tro også er representativ for garasjeplasser også, og kanskje enda litt ekstra. At det er marked for mange (og store) boligkompleks med 60000kr/kvm 15-20min fra sentrum er helt merkelig i min bok, med tanke på hvor mye mer man får for pengene vestover og spesielt på Sotra og Askøy. Da er gjerne kvadratmeterprisen den halve for pene eneboliger.. Men det er en annen diskusjon.