2 785    8    1  

Dårlige tider....gjennomsnittlig visninger før salg

 100     0
Hei,

Lurer på statestikk over gjennomsnittlig antall visninger og tid før eneboliger blir solgt i Stavanger kommune.

Noen så har noe å bidra med her?
Det er jo sagt at boligmarkedet går tregere!

Mvh

   #1
 5 486     0
Jeg følger litt med på Finn.no både i Bergen og Stavanger, mest av generell interesse. Det er til en hver tid mye flere (ene)boliger til salgs i Stavanger sammenlignet med Bergen, og det er også mange gjengangere. Kjenner igjen flere boliger som har blitt lagt ut nå i januar, som også lå ute tidligere i høst. Uten at det nevnes i annonsen, eller reflekteres i statistikken når de blir solgt, selvsagt...

I tillegg ser jeg at en god del annonser blir slettet fra Finn.no - og ikke markert som "solgt". Så jeg tror det er en del som sitter og venter på våren og bedre tider.

Mitt inntrykk er at det er kjøpers marked i Stavanger, siden det åpenbart er betydelig flere hus på markedet enn det er kjøpere. Når det er sagt, de fine husene virker det som om går ganske kjapt. Finn.no forteller ingenting om til hvilken pris husene går ift prisantydning.

Her kan du se litt statistikk fra finn.no

Mitt inntrykk er at markedet er tregere enn i Bergen. Boligmarkedet i Stavanger har vel vært kunstig oppblåst noen år, så det føles nok enda tregere enn det det egentlig er.

Hovedinntrykket får man vel i "hovedsesongen" på vårparten, tenker jeg. Utover sommeren vil det nok være mulig å gjøre noen gode kjøp tror jeg (men du skal kanskje selge?).
  (trådstarter)
   #2
 100     1
Det er snakk om å kjøpe før vi selger eventuelt. Vi vil gjerne ha enebolig, og selge vår leilighet. Leiligheten vår er 119 kvadrat så vi har egentlig nok å boltre oss på også. Med andre ord har vi det ikke travelt:) Det er Stavanger det er snakk om:)
   #3
 5 486     0
Leilighetsmarkedet tør jeg ikke si noe om. Eneste jeg har fått med meg er at utleiemarkedet er ganske labert for tiden...
   #4
 174     Stavanger     0
Vi solgte akkurat halvpart av en tomannsbolig i Stavanger, og det gikk 5dager fra første visning.

Det er betydelig med boliger på markedet, og de "dårlige" objektene vil nok merke dette mest.
Men det selges mange boliger, selv om liggetiden på finn er noe lengre.

Skulle jeg gjort det igjen, så ville jeg nok ha solgt først. Lett å kjøpe, vanskeligere å selge virker det som.
Signatur
   #5
 719     Stavanger     0
Som tidligere nevnt.. Masse eneboliger for salg i Stavanger og for første gang på over 7 år finnes det et utvalg eneboliger til under 5.000.000kr. Typisk her er at det er seksti og syttitallsboliger eldre generasjonen flytter fra for og få seg en av de mange tusen leilighetene som har blitt ferdigstilt de siste få åra..
Signatur
   #6
 654     Bærum     0
Det er helt riktig som det blir sagt her at boligmarkedet i Stavanger opplever både prisnedgang og lenger omsetningstid (de to tingene henger jo gjerne sammen). Stavanger er den eneste store byen i Norge som opplever prisnedgang nå. Dette har naturligvis sammenheng med krisen i oljesektoren (omtrent hver annen lønnskrone i Stavanger utbetales jo til primær/sekundærnæringer relatert til olje). Ekspertene ser vel ut til å mene at denne blir langvarig. Dersom du skal kjøpe deg opp er du jo i en heldig situasjon (antatt at leiligheter og eneboliger synker prosentuelt likt), men personlig ville jeg vært veldig forsiktig med hvor hardt jeg gikk inn i et synkende marked. Jeg ville iallefall sørget for å ha en veldig god buffer! Merk at oljeprisnedgangen foreløpig kun har vært i 6 måneder, så det kan jo antas at utviklingen vil eskalere når aktivitetsnivået virkelig går ned?

Her finner du en del statistikk om priser og omsetningstid
http://eiendomnorge.no/wp-content/uploads/2015/01/Eiendom-Norge-boligprisstatistikk-for-desember-2014.pdf
   #7
 174     Stavanger     0
Tror det er viktig å ikke krisemaksimere det, da det selges fortsatt veldig mange boliger i Stavanger området.
Det tar bare litt lengre tid og du kan ikke forvente å få 10% over takst lengre.
Men de aller fleste selges rundt takst etter en stund.

Det er de dårlige objektene som merker dette best, da de forblir usolgt over en lengre periode.
Signatur

jaf
   #8
 4 510     tromsø     0
Statistikk kan lyve.....=Vil påstå at ikke omsatte leiligheter ikke tas med i statistikk på omsetnings tid. Det vil si at på omsetnings tid tas kun med objekter som blir solgt. En megler vil ikke ta med i statistikken, opplysninger som ikke fremmer salg og virker pris drivende. Ikke omsatte boliger trekkes stille fra markedet, leies ut 6 måneder og legges ut av nå megler som nyheter. Så leiligheten som "endelig kommer på markedet i mai", er gjerne den som ikke ble solgt i oktober, selv med helsides annonse i av anerkjent megler. Enkelte leiligheter ligger til leie over tid i Tromsø. P.g.a høy pris og dårlig standard (nesten 20 000 i måneden). Når en kjører forbi, ser en at det ikke er lys. Det er "enkelt" å by for mye for en bolig. Det som er verre er å betale "for mye" hver måned i husleie over tid. Derfor går gjerne luften ut av en ballong til slutt----