105    0    0  

Helt fersk - Tips til kjøp av leilighet?

H3H
 1     0
Både helt fersk her på forumet og i boligmarkedet. 

Jeg er 24 år gammel og vurderer kjøp av leilighet i Trondheim. Jeg fullfører en ingeniørgrad (bachelor) nå til sommeren, og starter på mastergrad til høsten. Har allerede startet med emner jeg får godkjent på masteren. Aka jeg kommer nok til å ta mastergraden deltid. Med hensyn på jobb har jeg bare jobbet i ferier (ish 800 timer), men starter (trolig) i en 40-60% stilling nå i januar i tillegg til den andre jobben. Gestimert 1500 timer. 

Hvis jeg tenker 5 år frem i tid, så bor jeg nok fremdeles i Trondheim. Jeg vurderer derfor å kjøpe leilighet. Hvis jeg tenker 10 år frem i tid, er jeg mer usikker om jeg fremdeles bor i Trondheim. 

Med tanke på lån og nedbetaling, skal dette gå fint. Budsjettet ligger mellom 2,5 og 3. Jeg liker praktisk arbeid, så oppussing er nok ikke så fjernt. Har også kompiser med nødvendige fagbrev til arbeid som krever det. 

Det jeg er veldig usikker på, er om det vil lønne seg å kjøpe leilighet for en så kort periode. Med tanke på negativ utvikling av boligpriser etc. Noen som har tips her? Hva tenker dere om utviklingen av boligprisene?